Derfor har Origi fått sine store øyeblikk

Den tidligere Liverpool-angriperen forklarer hvordan Divock Origi har tatt sjansen de gangene han har fått den.

12. jun 2019 kl 10.33 Hans Christian Boge-Fredriksen

Origi har virkelig fått en spesiell plass i hjertet til Liverpool-supporterne etter årets sesong.

I den siste utgaven av det offisielle magasinet til Liverpool FC beskriver tidligere Liverpool-spiller Neil Mellor hvordan Origi har utnyttet sine muligheter.

Roser gruppementaliteten

Mellor trekker frem gruppementaliteten som en viktig årsak for at innbytterne har levert så bra denne sesongen.

«Det sier mye at Liverpools innbyttere har bidratt med 17 mål denne sesongen, inkludert en i finalen», skriver Mellor.

«Det viser at det er en gruppementalitet, at selv om spillere er skuffet over å bli plassert på benken så vil de fortsatt komme på og prestere.»

Selv kom Mellor inn og scoret fra benken i den siste kampen i gruppespillet i Champions League sesongen 2004/05. Han scoret 2-1-målet mot Olympiakos ti minutter før slutt, før Steven Gerrard som kjent ble den store helten med sitt 3-1-mål som sendte Liverpool videre.

Dermed vet Mellor hvordan det er å komme fra benken og prestere.

«Holdningen som de spillerne har vist, viser profesjonalitet, og det er viktig, for hvis innbytterne viser skuffelsen sin og ikke presterer kan det ha en stor negativ effekt på garderoben.»

Imponert over Origi

«Divock Origi er et godt eksempel. Han må ha tenkt at han var på vei ned på rangstigen og ikke ville få spilletid, men han fortsatte å jobbe hardt for å imponere manageren og trenerstaben.»

Etter å ha vært en nesten glemt spiller i høst, tok Liverpool-karrieren til spissen fyr igjen i løpet av våren.

«Klopp satte han inn mot Everton på Anfield med seks minutter igjen, og han scoret vinnermålet i 96. minutt. Se hva som har skjedd siden», skriver Mellor.

«Han kom inn og scoret seiersmålet mot Newcastle, han scoret to ganger i 4-0 comebacket i semifinalen mot Barcelona, og har nå scoret for Liverpool i en Champions League-finale»

Forrige sesong var belgieren på utlån til Wolfsburg, noe Mellor tror kan ha gjort ønske om å prestere i Liverpool enda større.

«Det er et stort øyeblikk for enhver spiller, så all ære til han for å ikke gi opp å være en Liverpool-spiller. Han må ha sett, mens han var på utlån, at det ikke er godt når du forlater Liverpool, så han har bevist at han er desperat etter å bli her.»

«Det kan man se gjennom de store øyeblikkene han har hatt.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]