– Et av de beste øyeblikkene i livet mitt

Jordan Henderson kommer aldri til å glemme øyeblikket der han løftet sitt første trofé som Liverpool-kaptein.

25. jun 2019 kl 09.43 Hans Christian Boge-Fredriksen

I sin andre strake Champions League-finale kunne Henderson endelig løfte troféet på Wanda Metropolitano i Madrid 1. juni.

– Å vinne Champions League mot Spurs var den perfekte måten å ende hva som har vært en spennende, emosjonell og svært vellykket sesong for Liverpool Football Club, sier Henderson ifølge Liverpool Echo.

– En enorm ære

Henderson ble i Madrid den femte Liverpool-kapteinen til å løfte det gjeveste klubbtroféet etter store navn som Emelyn Hughes, Phil Thompson, Graeme Souness og Steven Gerrard.

– Det var en enorm ære og privilegium å være kaptein for denne flotte klubben. Å løfte troféet i Madrid sammen med lagkameratene mine, og bringe den europeiske cupen tilbake til Anfield for sjette gang var et av de beste øyeblikkene i både livet mitt og karrieren, sier Henderson.

– Minnene, ikke kun fra den kvelden, men hele reisen for å komme dit, vil være hos oss alle for alltid.

Etter triumfen i Madrid er Liverpool nå det tredje mest suksessfulle laget i turneringens historie med sine seks seiere, kun bak AC Milan (7) og Real Madrid (13).

– En klubb av denne historien og størrelsen burde utfordre i de største turneringene hvert eneste år, og vi håper og tror at dette bare er starten, sier Liverpools kaptein.

Skal gjøre alt for å vinne ligaen

Liverpool kjempet en intens kamp mot Manchester City for ligatittelen, men måtte se seg slått med et poeng til slutt.

– Vi er alle sultne for mer. Vi burde se tilbake på Premier League-sesongen med stolthet også, sier Hendo.

– Å oppnå 97 poeng og kun tape én seriekamp hele sesongen var en fenomenal prestasjon av laget.

Det var en ligasesong fylt med en rekke store øyeblikk som ikke vil bli glemt på lang stund.

– Selvfølgelig, vi var ekstremt skuffet over at tittelen glapp med et lite poeng, men vi vil bruke alt det positive som skjedde gjennom sesongen til å fylle oss med energi for den nye sesongen, sier midtbanespilleren.

Liverpool har fortsatt ikke vunnet ligaen siden 1990, og de rødes kaptein er klar over hvor høyt supporterne ønsker Premier League-troféet etter det som i mai neste år vil være 30 år uten en ligatittel.

– Vi vil gjøre alt vi kan for å belønne supporterne ved å komme en plass høyere neste sesong, lover Henderson.

– Det er noe unikt og spesielt med klubben vår, og støtten dere gir oss på Anfield, som ikke kan gjenskapes noe annet sted.

De fleste av spillerne har allerede gått offentlig ut og takket supportene for støtten gjennom sesongen, men den 29 år gamle kapteinen tar like gjerne og gjør det igjen.

– På vegne av alle i spillertroppen, vil jeg gjerne ta muligheten til å takke fansen for å alltid tro på oss og støtte oss, sier han.

– Vi er alle veldig heldige som har de beste supporterne i verden her i Liverpool, og støtten deres gjør virkelig en forskjell.

– Jeg håper alle nyter sommerferien sin. Ses i august. YNWA, avslutter Liverpool-kapteinen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]