– Første gang jeg fikk oppleve det som supporter

Triumfen i Madrid var spesielt emosjonell for Steven Gerrard.

29. jun 2019 kl 20.00 Marius Rabben

Det var scouseren som hevet troféet sist de røde vant for 14 år siden. Denne gangen, med fotballskoene på hylla, overvar Rangers’ manager finalen fra tribuneplass. Og det var, selvfølgelig, også en stor opplevelse.

– Jeg elsket den kvelden i Madrid, siteres han i skotske The National.

– Det var første gang jeg hadde muligheten som supporter. Jeg ble invitert av Liverpool. Jeg jobbet litt med TV også, men jeg bestemte meg for å dra dit som supporter, og det var briljant!

– Hvordan kan jeg være sjalu på Jordan?

Liverpool fortjente på alle måter Europas gjeveste klubbtrofé etter den fantastiske sesongen, mener han.

– Så nærme som de var i Premier League. Dette er fantastisk for alle sammen, og jeg har fortsatt kompiser på laget.

Blant dem er Jordan Henderson, som havnet på en eksklusiv liste av Liverpool-kapteiner med Champions League-tittel.

– Hvordan kan jeg være sjalu på at Jordan løftet troféet? Han er kompisen min. Vi er nære, og vi spilte sammen i mange år for Liverpool og England. Jeg er veldig glad på hans vegne, og det var så fortjent. Det finnes ingen som er mer profesjonell enn Jordan.

Inspirasjon for eget lag

Med perspektiv fra managerrollen fikk ikke Gerrard mindre lyst på serie- og cupgull etter scenene i den spanske hovedstaden.

– Å være der og se det ... du ser Liverpool-supporterne. Emosjonelt dukket det opp mange minner fra min tid som Liverpool-spiller. Når ting roer seg, tenker jeg: «Greit, dette skulle gjerne vært oss i Rangers.» Jeg hadde elsket å se spillerne mine feire slik.

– Jeg kikket på Jürgen, på spillerne hans som feiret, og det er ingenting som hadde vært bedre enn å oppleve det selv om tolv måneder. Eller enda tidligere, hvis vi får sjansen til det i ligacupen.

Som relativt fersk manager har Stevie naturlig nok et ekstra øye til Klopp. De har en god relasjon, forteller han, og var blitt godt kjent med hverandre allerede før 39-åringen begynte som trener på Liverpool-akademiet i 2017.

– Etter å ha vært så nær nummer seks gangen før, er jeg henrykt på hans vegne. Dette var en stor opplevelse.

Gerrard fikk også muligheten til å gratulere ham etter finalen da tyskeren delte ut en bamseklem.

– Jürgen har vært til stor hjelp

Liverpool-managerens metoder, på treningsfeltet og i kamper, studeres nøye i prosessen av egen utvikling.

– Som ung manager tror jeg du må forsøke å ta til deg alt som en svamp når du ser toppmanagerne på sidelinja, når de gjør intervjuer eller når du møter dem.

– Det er ikke annerledes med Jürgen for min del. Man forsøker å ta til seg alt som de gjør bra. Han har vært til veldig stor hjelp for meg, sier Gerrard.

– Mye av det vil jeg holde privat, men med hvilket som helst spørsmål eller råd hjelper han meg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]