Gerrard frir til Kent

Steven Gerrard vil gjøre alt som står i hans makt for å bringe Liverpools unggutt tilbake til Ibrox Stadium og Rangers.

26. jun 2019 kl 08.51 Odd Sindre Tonning

Kent var en viktig brikke i Steven Gerrards lag da Rangers endte på andreplass i den skotske toppdivisjonen forrige sesong. Dette ble bare bekreftet da han vant PFA Scotland Young Player of the Year prisen som ble delt ut ved sesongslutt.

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Steven Gerrard ønsker å få unggutten tilbake til Glasgow den kommende sesongen. For noen dager siden bekreftet tidligere Liverpool-spiller og nåværende assistentmanager i Rangers, Gary McAllister, at Rangers har kontakt med Liverpool med tanke på et nytt utlån, og nå frir Steven Gerrard til Liverpools talent.

– Jeg er sikker på at Jürgen Klopp ønsker å se på Ryan Kent og finne ut av hvor han står nå. Vi kommer til å ta det derfra og vi vil respektere Liverpools beslutning. Men jeg kan forsikre alle om at vi gjør alt vi kan for å få Ryan tilbake til klubben, sier Steven Gerrard ifølge Mirror.

– Men det er litt komplisert, ettersom han er en Liverpool-spiller og Liverpool har ikke kommet tilbake fra ferie enda.

Må ønske en retur

Mye tyder nå på at det er Liverpool som må ta en avgjørelse rundt 22-åringens fremtid. Lite tyder på at han kommer til å spille seg inn på laget denne sesongen, med den front trioen klubben har på topp. Dermed kan et utlån virke realistisk.

Men den tidligere Liverpool-kapteinen understreker at selv om klubbene skulle bli enige om en avtale, så betyr ikke det nødvendigvis at Kent kommer tilbake til Rangers. Alt avhenger nemlig av hva unggutten selv ønsker.

– Det som er viktig at folk må forstå, er at Kent må ønske dette. Det er greit at fansen ønsker ham, trenerne ønsker ham og at jeg selv ønsker ham. Men det er Kents beslutning. Han må ønske å gå til Rangers, han må ønske å komme og bli suksessfull her. Det er spørsmålet han må stille seg selv.

Det er greit at fansen ønsker ham, trenerne ønsker ham og at jeg selv ønsker ham. Men det er Kents beslutning.Steven Gerrard

Skulle Kent ende opp med å bli enig med Rangers vil unggutten slå følge med Sheyi Ojo, som tidligere denne måneden ble enig om et sesonglangt utlån til den skotske toppklubben. Og det er en gjenforening Rangers ønsker å se.

– Vi elsket å ha han her og vi ville elsket å få sjansen til å få han tilbake hit fordi jeg tror han kan fortsette å forbedre seg her.

– Men i realiteten må vi vente på at han skal fatte en beslutning og, enda viktigere, at Liverpool skal tenke at Rangers er det riktige stedet for han å fortsette utviklingen sin på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]