VERDENS BESTE:  Warnock mener at Andrew Robertson er verdens beste venstreback for øyeblikket.

– Han er den beste venstrebacken i verden

Stephen Warnock forteller hva han mener skiller Andrew Robertson fra andre venstrebacker.

Andrew Robertson kommer ut av sin beste sesong i karrieren, der han på 48 kamper i alle turneringer for Liverpool, endte opp med 13 målgivende pasninger. 11 av disse kom i Premier League, femte mest i ligaen, og bare Trent Alexander-Arnold hadde flere som forsvarsspiller. I tillegg til dette kunne han toppe det hele med en Champions League-triumf.

Men det er ikke hans offensive kvaliteter tidligere Liverpool-spiller Stephen Warnock legger vekt på når han snakker om backen.

Solid defensivt

– Det viktigste for meg med Robertson, og jeg vet at alle snakke om hans assister og kvalitetene hans fremover i banen, er at han er suveren defensivt. Dagens moderne backer kan ofte angripe, men kan de forsvare seg? Robertson kan gjøre begge deler, og for meg er han den beste venstrebacken i verden for øyeblikket, sier Warnock til liverpoolfc.com

Mellom annet Robertsons vanvittige press mot Manchester City har blitt husket av Liverpool-fansen, og hans defensive innsats har vært toneangivende for Liverpool den siste sesongen.

Robertson var nemlig en del av det mest gjerrige laget defensivt i Premier League forrige sesong. Liverpool slapp bare inn 22 mål på de 38 ligakampene som ble spilt. Bare Manchester City var i nærheten av Liverpool med sine 23 baklengsmål, mens Chelsea og Tottenham fulgte deretter med 39 innslupne.

Warnock peker også på den defensive jobben Liverpools midtbane har gjort denne sesongen som en av grunnene til at det har gått så bra.

– Jeg tror beskyttelsen Robertson fikk fra midtbanen, om det var Fabinho, James Milner, Gini Wijnaldum eller Jordan Henderson, var viktig for han forrige sesong. Han visste at han kunne ta de løpene fremover, uten å etterlate seg store rom i forsvaret.

– Enestående avleveringer

Men selv om han legger stor vekt på Robertsons defensive innsats, er ikke Warnock i tvil om at jobben skotten gjør offensivt også er fantastisk.

– Både Andy og Trent hadde utrolige sesonger. Når han går fremover så er kvalitetene på avleveringene enestående. Du ser mange backer eller vinger som kommer i gode posisjoner, og så får de panikk og slår bort ballen. Men det du kan se på Robertson og Trent er at de ikke får panikk. De har en ro, de roer seg selv ned i de posisjonene, og så viser de frem kvalitetene de innehar.

Til tross for noen trøblete måneder i den første tiden hans i Liverpool, har Robertson virkelig spilt seg opp etter det, og er en av de viktigste spillerne i Jürgen Klopps mannskap. Hans solide prestasjoner har også gjort at Robertson har blitt belønnet med kapteinsbindet for Skottland.

KAPTEIN:  Robertson er Skottlands kaptein. Ikke mange hadde trodd det før han kom til Liverpool.

– Når han først kom til klubben tror jeg ikke noen hadde spådd at han kom til å oppnå det han har klart å oppnå så langt, og spille på det nivået han gjør. Ville Klopp tenkt det? Jeg er sikker på at han hadde tenkt at han kom til å nå et visst nivå, men til det nivået han faktisk har nådd? Det må du gi Robertson mye skryt for. Han har blitt Skottlands kaptein av en grunn.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
22.09.2019 kl 19:50

- Det føles som en stor seier

Jürgen Klopp var fornøyd med hvordan hans lag håndterte det som skjedde på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 19:00

Lårhøne for Sadio Mané

Liverpools nr. 10 måtte forlate banen på Stamford Bridge midtveis i 2.omgang.

+
22.09.2019 kl 18:29

Alexander-Arnold om hvorfor han tok frisparket

Trent Alexander-Arnold åpnet årets scoringskonto i en hard batalje på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 12:51

Assistkonge Alexander-Arnold vil score flere mål

Trent Alexander-Arnold om hva han ønsker å forbedre, hvilke backer han beundrer og hvordan han er blitt mer etablert i Liverpools tropp.

+