– Han er den ultimate profesjonelle utøveren

Steven Gerrard kommer med lovord til Jordan Henderson, og mener mellom annet at han er den ultimate profesjonelle utøveren.

4. jun 2019 kl 00.26 Odd Sindre Tonning

Da Steven Gerrard forlot Liverpool etter 2014/15 sesongen, etter over 500 ligakamper for de røde, var det 25 år gamle Jordan Henderson som tok over kapteinsbindet på Anfield. Nå kommer Gerrard med store lovord om Liverpools kaptein.

– Å spille for Liverpool kommer med et press og når du er kaptein i tillegg, så blir presset mye større. Da jeg tok over kapteinsbindet fra Sami Hyypiä kjente jeg det på grunn av historien til klubben hadde med en trofétørke. Så da Henderson tok over fra meg vil det ha vært det samme, sier Gerrard til The Times.

Har taklet kritikken bra

Henderson er en spiller som har måttet tåle en del kritikk fra både fans og eksperter siden han tok over kapteinsbindet fra Gerrard. Den tidligere kapteinen mener Henderson har taklet kritikken på en god måte.

– Henderson har fått sin del med kritikk, men han håndterer det bra og det beste å gjøre er å la fotballen din stå for snakkingen. Det er hva han har gjort. Det er hva han kommer til å fortsette å gjøre.

Etter Champions League-triumfen var det en stolt Gerrard som kunne se sin arvtager løfte troféet over hodet.

Da Jordan Henderson løftet troféet var min første følelse stolthet. Stolt over at Liverpool var tilbake på toppen av europeisk fotball og spesielt stolt over Henderson fordi jeg vet hvor hardt han jobber. Jeg vet hva han har ofret og presset han har vært under.

STOLT:
STOLT:  Gerrard var stolt over å kunne se Henderson løfte troféet for Liverpool.

– En utrolig rollemodell

Gerrard mener også at Henderson går foran som et godt eksempel, også utenfor banen, der han oppfører seg som en profesjonell utøver 24 timer i døgnet.

– Dersom jeg måtte nevne en person jeg mener er den ultimate profesjonelle utøveren, så ville Henderson vært på toppen av den listen. Han er plettfri på måten han lever livet. De fleste ser ikke alt som skjer bak dørene, arbeidet som blir lagt ned i gymmen, måten han spiser på, men han er en utrolig rollemodell.

Han er uselvisk. Hen er noen som putter seg selv bakerst i køen fordi han ser etter alle andre først. Han putter Jordan Henderson sist, sier Gerrard.

USELVISK:
USELVISK:  Gerrard karakteriserer mellom annet sin tidligere lagkamerat, Henderson, som uselvisk og som en som tenker på andre før han tenker på seg selv.

Den tidligere Liverpool-kapteinen påpeker også at dette ikke er alt som skal til for å være en god spiller. Gerrard skryter av Hendersons løpskapasitet, ro med ballen, rekkevidde på pasningene hans og måten han har reist seg til oppgaven med å dytte Liverpool fremover de siste månedene.

– Det holder ikke bare å være en fantastisk person dersom du skal vare i Liverpool, sier han.

Bare starten?

Gerrard, som til daglig er manager for skotske Rangers, var til stede under finalen i Madrid. Det er kanskje ikke overraskende at han nøyt hvert sekund han hadde på stadion da Liverpool endelig kunne løfte et trofé igjen.

– Jeg har sett han komme så nærme å vinne i senere år og jeg har virkelig følt for han. Å se han, alle guttene og Liverpool klare å komme seg over målstreken var bare en fantastisk natt. Jeg elsket hver sekund av det å være der.

Men jeg håper dette kommer til å være en katalysator for han til å løfte flere pokaler over hodet. Jeg vet at det er det han ønsker, det er det manageren ønsker og supporterne ønsker. Jeg er sikker på at Jürgen Klopp vil ha laget tent igjen med en gang de er i gang med trening før sesongstart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]