– Jeg er i den beste klubben i Europa, og vil definitivt bli her

Xherdan Shaqiri kommer ikke til å dra noe sted i sommer for å få mer spilletid.

4. jun 2019 kl 19.49 Arild Skjæveland

Det har vært en del overgangsspekulasjoner rundt Xherdan Shaqiri, som har fått lite spilletid etter jul. Totalt endte han opp med å 30 kamper, og scoret seks mål denne sesongen.

Men sveitseren har ingen planer om å finne seg en ny klubb for å få mer spilletid denne sommeren.

– Jeg er i Liverpool FC - den beste klubben i Europa, sier Shaqiri selv i et intervju med Goal og SPOX.

– Manageren har mange alternativer, og må bestemme hvem som skal spille. At konkurransen om plassene her ville bli veldig tøff visste jeg allerede før overgangen min hit, sier han.

Vil bli

Lørdag vant 27-åringen Champions League for andre gang. Han kom til Bayern München sommeren 2012, etter at Bayern hadde tapt Champions League-finalen mot Chelsea.

Den påfølgende sesongen gikk Bayern hele veien og vant finalen mot Borussia Dortmund. Nå har han gjort det igjen - gått til fjorårets tapende finalist, og vært med på å vinne turneringen sesongen etter.

Shaqiri hadde to målgivende på de fire Champions League-kampene han startet denne sesongen. Først mot Røde Stjerne i oktober - og så innlegget Gini Wijnaldum headet inn til 3-0 over Barcelona i semifinalen på Anfield.

– Det er et spesielt øyeblikk for meg å stå her med en vinnermedalje igjen. Jeg er bare stolt og lykkelig, og synes jeg bidro til denne tittelen.

Han har ingen planer om å finne seg en ny klubb i sommer.

– Jeg har en langtidskontrakt, og kommer definitivt til å bli her, sier spilleren selv.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]