Bekreftet:Sturridge og Moreno forlater Liverpool

Jürgen Klopp takker de to spillerne for innsatsen i klubben.

4. jun 2019 kl 18.06 Arild Skjæveland

På lørdag vant Alberto Moreno og Daniel Sturridge sitt første trofé med Liverpool, da de kunne løfte Champions League-troféet i Madrid.

Det ble også det siste de gjør i klubben. Det kommer ikke som noen overraskelse at duoen forlater klubben når kontraktene deres går ut 30. juni.

Nå er det også bekreftet offisielt.

– Av de beste avslutterne jeg har sett

Daniel Sturridge kom til Liverpool i desember 2013, og hadde fantastiske 18 måneder i klubben før karrieren ble hemmet av skader, noe som spesielt gikk utover hurtigheten som var et av hans fremste våpen. Jürgen Klopp er ikke sikker på om han noen gang har sett en bedre avslutter.

– Han er en av de beste avslutterne jeg har sett i hele mitt liv. Han scorer mål der du tenker at det ikke skal være mulig. Igjen, som med flere av spillerne i troppen min, har Daniel vært tålmodig, og har bidratt når han har måttet i kamper. Selv denne sesongen har han spilt en sentral rolle, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Det som kanskje ikke er synlig utenfor klubbe for mange, har vært hvilken stor leder Daniel har vært i garderoben vår. Han er smart, har selvtillit, og er ikke redd for å si ifra når han mener det er noe som må sies for å hjelpe laget. Han har vært strålende med flere av de unge spillerne også, så han har vært så viktig for progresjonen vår.

Sturridge scoret 67 mål på 160 kamper for Liverpool.

MED POKALEN:
MED POKALEN:  Daniel Sturridge med Champions League-troféet på vei tilbake til Merseyside.

– Alberto vil spille for Spania igjen

Alberto Moreno har spilt 141 kamper for klubben siden han kom fra Sevilla i 2014 - men har fått lite spilletid de siste sesongene.

Spanjolen har vært veldig viktig i spillergruppen, og spesielt opp mot det brasilianske miljøet i klubben.

– Alberto er en mann som reflekterer personligheten sin i måten han spiller på. Full av liv, full av energi, og alltid positiv. En utrolig karakter, som alltid vil gi alt for laget. Jeg vet at han ikke har spilt så mange minutter som han ønsket og fortjente denne sesongen - men bidragene hans kan ikke undervurderes.

– Måten han var på på trening har holdt hele gruppen på tå hev. «Albie» er verdensklasse, og jeg vet at han vil være tilbake for det spanske landslaget om ikke så lenge, sier Klopp.

MED POKALEN:
MED POKALEN:  Alberto Moreno kysser Champions League-troféet i Madrid.

Ønsker dem lykke til videre

Klubben og Jürgen takker begge for bidragene deres, og ønsker dem lykke til videre.

– De var her da jeg kom som manager, og i den perioden, like mye som alle andre, har de hjulpet oss til å etablere oss som et lag som utvikler seg i riktig retning. Uten dem ville vi ikke vært det laget og klubben vi er for øyeblikket.

– Jeg ønsker begge spillerne all suksess og glede uansett hvor reisen deres går videre. Dem som vil få dem er så heldig som får de utmerkede personlighetene til seg. Vi vil så klart savne dem, men vi kan si farvel med de beste mulige årene: Gutter, dere drar som mestere i Europa.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]