– Liverpool hadde fortjent å vinne ligaen

Wolverhamptons kaptein, Conor Coady, mener at Liverpool hadde fortjent å vinne ligaen forrige sesong.

26. jun 2019 kl 11.13 Odd Sindre Tonning

Conor Coady er født og oppvokst i Liverpool, og spilte selv for klubben helt frem til 2014/15-sesongen. Derfor er det kanskje ikke så rart at han og familien satt klistret foran TV-skjermen da Liverpool møtte Tottenham i Champions League-finalen i Madrid.

– Jeg var i Kroatia og så finalen med familien min. Det var en flott kveld, ikke bare for Liverpool-fans, men jeg mener det var en flott kveld for fotballen også, på grunn av hvor bra Liverpool hadde gjort det den sesongen. Som en fotball-fan var det nok ikke den beste finalen, men jeg mener Liverpool fortjente å vinne den etter den sesongen de hadde hatt, sier Coady til liverpoolfc.com.

Kan være stolte

Conor Coady forlot Liverpool før 2014/15-sesongen i jakten på førstelagsfotball. Scouseren gikk først til Huddersfield, hvor han spilte en sesong før han ble plukket opp av Wolverhampton. Her har han siden spilt seg til en sentral rolle på laget som han nå er kaptein for.

Gjennom forrige sesong fikk han sjansen til å møte gamle-klubben tre ganger, to av dem i ligaen og en gang i FA Cupen. Liverpool vant begge ligakampene 2-0, mens Wolves trakk det lengste strået med 2-1 i FA Cupen. Etter den sesongen Liverpool leverte er Coady naturlig nok full av lovord.

– Måten de gjennomførte sesongen på, hvordan de spilte, så hadde de fortjent å vinne ligaen. Jeg mener Manchester City er en utrolig fotballklubb – de har et fantastisk lag med brilliante fotballspillere og en brilliant manager. Men måten Liverpool gjennomførte sesongen på fortjente de å vinne ligaen.

Han mener også at en sesong hvor laget samlet 97 poeng og endte på andreplass i ligaen er noe klubben burde være stolte over.

– Alt handler om stabilitet for å være på det nivået gjennom en hel sesong. Du kunne se at de faktisk tok det en kamp av gangen i fjor. Å samle 97 poeng på en sesong er bemerkelsesverdig. De tapte bare en kamp mot Manchester City, noe som er latterlig bra. Måten de gjorde det på kan de være stolte over.

Van Dijk – en spiller med kontroll

Virgil van Dijk er en av spillerne som spilte en svært sentral rolle i Liverpools bemerkelsesverdige sesong. Gjennom hele sesongen var det ikke en eneste spiller som klarte å drible seg forbi den nederlandske stopperen. Coady omtaler van Dijk som en spiller med kontroll.

KONTROLL:
KONTROLL:  Van Dijk hadde god kontroll på Son Heung-min i Champions League-finalen.

– Alle innser hvor god Virgil van Dijk er som fotballspiller. Det beste med han er at han alltid har kontroll på hva han gjør. Han har kontroll på en angrepsspiller, han har kontroll på hvordan han skal forsvare seg en mot en. Jeg husker når Son løp mot ham i finalen, du visste at han hadde kontroll på hva han skulle gjøre og satte inn en takling til slutt. Dette er noe han har gjort store deler av sesongen. Måten han har endret Liverpool på har vært flott å se, sier Coady, som bekler den samme posisjonen som van Dijk i Wolverhampton.

26-åringen ble tidvis linket tilbake til Liverpool gjennom januar-vinduet, men satte effektivt en stopp for de ryktene da han signerte en ny kontrakt med varighet på fire og et halvt år med Wolverhampton. Nå ser han frem mot en ny sesong, uten konkrete målsetninger i klubben.

– Vi har ingen bestemte mål, ingen sier at vi ønsker å fullføre sesongen her eller der. Vi ønsker bare å forbedre oss og bli bedre, og forhåpentligvis kan vi fortsette å høre på manageren og gjøre nettopp det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]