Ringte Achterberg første gang han så Alisson i aksjon

Alisson Becker har hatt en eventyrlig debutsesong i Premier League. Tidligere Liverpool-målvakt Alexander Doni er på ingen måte overrasket.

30. jun 2019 kl 11.35 Odd Sindre Tonning

Da Alexander Doni så Alisson Becker spille for Internacional tilbake i 2013 var han ikke i tvil. Denne målvakten måtte Liverpool skaffe seg. Allerede da spådde Doni at Alisson kom til å få en lysende karriere.

– Når jeg så Alisson spille for Internacional anbefalte jeg han umiddelbart til John Achterberg og forsøkte å få han signert. Jeg forklarte John at han var en svært talentfull spiller og at han snart kom til å spille for landslaget, forteller Doni til liverpoolfc.com.

Verdens beste

To år senere debuterte Alisson for det brasilianske landslaget da de slo Venezuela 3-1 i en kvalifiseringskamp til VM. Siden den gangen har Alisson spilt ytterligere 35 ganger for landslaget sitt, og står med det bokført med 36 landskamper. Doni visste allerede fra første gnag han så Alisson at han kom til å kunne gjøre det stort i England.

– Første gang jeg så han spille for Internacional visste jeg at han hadde det som skulle til for å lykkes i Premier League.

For Liverpool har Alisson hatt en fantastisk debutsesong i Premier League, hvor han vant gullhansken etter å ha holdt buret rent 21 ganger på 38 kamper. Han delte også gullhansken i Champions League med Marc-André ter Stegen, som begge holdt nullen i seks kamper. Han ligger også svært godt an med tanke på gullhansken i Copa America, etter at han ikke har sluppet inn et eneste mål på de fire første kampene i mesterskapet.

GULLHANSKEN:
GULLHANSKEN:  Alisson holdt 21 rene bur i ligaen denne sesongen.

Doni er nå ikke i tvil om at Alisson har utviklet seg til å bli verdens beste målvakt.

– Ja, uten tvil, svarer Doni på spørsmål om Alisson er verdens beste målvakt.

– Jeg er veldig imponert over hvor raskt han har klart å tilpasse seg måten Premier League blir spilt på og hvor raskt han oppnådde suksess i England. Det viser bare hvor god spiller han er.

Har fortsatt kontakt med Achterberg

Doni selv fikk bare fire kamper for Liverpool den ene sesongen han tilbrakte på Anfield. I 2013 fikk han hjerteproblemer, som satte en stopper for hans karriere.

– Tiden i Liverpool var kortvarig på grunn av problemene jeg hadde, men det er en flott by, og jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått bære den fantastiske drakten.

Han fikk beskjed av leger at han ikke kunne spille fotball igjen. Han signerte likevel for Botafogo, hvor han var en del av troppen i et halvt år, uten å spille noen kamper, før han la opp som fotballspiller. Men tilbake i hjemlandet sitt holdt han øynene åpne, og gjorde Liverpool keepertrener John Achterberg oppmerksom på Brasils nye keepertalent.

– Jeg snakker fortsatt med John. Han er en god person og en flott trener og jeg vil alltid følge hans karriere og Liverpool.

Natt til onsdag skal Alisson i aksjon igjen i Copa America, når Brasil møter Argentina i semifinalen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]