STORT OPPSETT:  Dette er bare en veldig liten del av Liverpools støtteapparat. Nå skryter Chris Krikland av de personene fansen sjelden tenker på.

– Uten disse folkene ville ikke klubben gått rundt

Chris Kirkland hyller de skjulte heltene etter Liverpools fantastiske sesong.

Den tidligere Liverpool-målvakten mener at alle de ansatte som jobber dag og natt i det skjulte rundt Liverpool FC ikke får den hederen de fortjener, og mener at de skal ha en stor del av æren for at Liverpool gikk til topps i Champions League.

– Ta drakt-mannen for eksempel. Jeg vet at Graham har vært i Liverpool i over 30 år. Han er alltid den første som kommer til treningsfeltet om morgenen og han er sikkert den siste som forlater klubben om kvelden. Folk ser ikke ting som det. Uten disse folkene ville ikke klubben gått rundt, sier Kirkland i et intervju med liverpoolfc.com

Hindrer unødvendig stress

Kirkland, som spilte for Liverpool mellom 2001-05 sier videre at slike folk gjør at spillerne slipper unna unødvendig stress når alt de trenger å tenke på er fotballen.

– Dersom han ikke hadde lagt ut draktene om morgenen ville spillerne kommet inn og de ville ikke visst hva de skulle gjøre. «Hvor er drakten min?» og ting som det der. Da ville de umiddelbart starte dagen på en dårlig måte, og de ville gå ut på treningen og være i dårlig humør, sier han.

Det er en dårlig skjult hemmelighet at Jürgen Klopp er en mann med et øye for detaljer, og som ikke ønsker å overlate noe til tilfeldighetene. Etter at han kom til klubben har det mellom annet blitt ansatt en egen ernæringsfysiolog som skal passe på at spillerne får i seg det de trenger av næring gjennom en lang sesong.

I tillegg til dette har klubben en egen reise-avdeling, som sørger for at reisene til og fra kamp blir så lite strabasiøse som mulig, for at spillerne skal få så god oppladning som overhodet mulig.

Roser Klopp

Derfor passer Kirkland på å gi litt ros til Liverpools sjef også, for at han gjør det han kan for at alt i klubben skal stemme.

LFC WOMEN:  Chris Krikland har god innsikt i hvordan oppsettet i Liverpool er, etter at han har tilbrakt deler av den forrige sesongen i LFC Women. Han har også fem år som målvakt for herrelaget bak seg. Her avbildet med LFC Womens manager, Vicky Jepson.

– Alt må være lagt til rette for spillerne nå. I Liverpool har de virkelig det. Du kan alltid forbedre deg, men vi har en mann på toppen (Klopp) som krever at alt er riktig, og vi er heldige som har ham. Jeg kan bare se ting forbedre seg over de neste sesongene.

Kirkland, som var innom Liverpool FC Women i deler av forrige sesong som deres keepertrener, mener at oppsettet som er rundt Liverpool nå, har vært essensielt i klubbens nylige Champions League-triumf.

– Det viktigste i klubben er førstelaget, uansett om det er dame- eller herrelaget. Men for at de skal oppnå noen form for suksess, slik som herrene hadde i Champions League nylig, så må alt være riktig, i hele klubben.

– Folk innser ikke hvor stort oppsett som skal til for at ting skal gå riktig utenfor banen, slik at ting skal gå bra på banen.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
22.09.2019 kl 19:50

- Det føles som en stor seier

Jürgen Klopp var fornøyd med hvordan hans lag håndterte det som skjedde på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 19:00

Lårhøne for Sadio Mané

Liverpools nr. 10 måtte forlate banen på Stamford Bridge midtveis i 2.omgang.

+
22.09.2019 kl 18:29

Alexander-Arnold om hvorfor han tok frisparket

Trent Alexander-Arnold åpnet årets scoringskonto i en hard batalje på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 12:51

Assistkonge Alexander-Arnold vil score flere mål

Trent Alexander-Arnold om hva han ønsker å forbedre, hvilke backer han beundrer og hvordan han er blitt mer etablert i Liverpools tropp.

+