GULLBALLEN:  Ray Clemence mener at Virgil van Dijk fortjener å vinne Gullballen etter sesongen han har hatt i år.

– Van Dijk fortjener Ballon d'Or

Ray Clemence mener Virgil van Dijk har gjort seg fortjent til å vinne gullballen.

Virgil van Dijk har storspilt for Liverpool denne sesongen, og ble kåret til Premier Leagues beste spiller ved sesongslutt. Nå mener Ray Clemence at han også fortjener å vinne Ballon d’Or.

Stor påvirkning på laget

Det er særlig hans tilstedeværelse og påvirkningen han har på laget som Clemence legger til grunn for påstanden sin.

– Hvem hadde størst innflytelse på Liverpool over det siste året? Jeg vil si at det var van Dijk. Folk er besatt av tanken på at det er angrep og kreativitet som vinner ting. Det er vanskeligere å skape og score mål, men når du har en innflytelse på et lag som van Dijk hadde forrige sesong, så mener jeg at han burde være en sterk kandidat for å vinne Ballon d’Or, sier Clemence i et intervju med Goal.com

CLEMENCE:  Selv spilte han 470 kamper for Liverpool. Nå mener han at van Dijk fortjener å vinne Ballon d'Or.

Clemence, som spilte 470 kamper for Liverpool mellom 1967-1981, har også mye ros å komme med til Alisson. Sammen med van Dijk mener han at de har vært avgjørende for Liverpool denne sesongen.

– Alisson og van Dijk har vært massive. Jeg liker å legge dem sammen, fordi jeg mener de to har en massiv påvirkning på Liverpools defensive kvaliteter og hele laget også.

– Kan vinne med ett mål

Liverpool var det laget i Premier League som slapp inn færrest mål gjennom hele forrige sesong. Bare 22 ganger måtte Alisson plukke ballen ut av nettet. Clemence poengterer at dette står i kontrast fra hvordan det var for noen sesonger siden.

– For et år siden, dersom Liverpool tok ledelsen 1-0, tenkte du at de nok må score et mål til fordi de kunne komme til å slippe inn ett. Van Dijk og Alisson, sammen med unge, talentfulle spillere, har betydd at Liverpool kan vinne med ett enkelt mål.

– Alisson er kapabel til å gjøre gode redninger, men det kan mange. Alisson gjør dem i tette kamper. Han har en massiv påvirkning på kampen. I Champions League finalen var det hans redninger som vant oss troféet.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
19.08.2019 kl 22:24

– Det betyr ingenting hvordan du vinner kampene

Georginio Wijnaldum forklarer sine tanker om de varierende prestasjonene i sesongstarten.

+
19.08.2019 kl 21:09

Nå blir det 1. mot 2. plass neste helg!

Liverpool beholder tabelltoppen etter at Manchester United spilte uavgjort mot Wolverhampton.

+
19.08.2019 kl 20:11

Batshuayi senket Liverpool U23

To mål og en assist fra Michy Batshuayi sørget for 3-0 seier til Chelsea U23.

+
19.08.2019 kl 18:44

Carroll forteller hvordan han opplevde rekordovergangen til Liverpool

Andy Carroll ble Liverpools dyreste spiller gjennom tidene da han signerte i 2011. På det tidspunktet visste han lite av hva som ventet han.

+