Vurderer å utvide til over 60.000 tilskuere

Liverpool begynner å få dårlig tid om de skal fullføre de godkjente planene for Anfield Road end. Nå tyder mye på at de heller vil gå for en større utvidelse.

5. jun 2019 kl 09.06 Arve Vassbotten

Liverpool har en godkjennelse inne på å utvide Anfield Road end med 4000 plasser.

En slik utvidelse vil i så fall ta kapasiteten på Anfield til rundt 58000 tilskuere. Ifølge Chris Bascombe i The Telegraph,går klubben nå med planer om å vrake denne byggetillatelsen og heller levere inn en ny byggesøknad som vil ta kapasiteten over 60000.

Tyder på at det blir ny søknad

Klubben vurderer nå om de skal sette i gang byggingen innen tidsfristen om fire måneder, eller om de skal la fristen gå ut og så legge inn en ny søknad med større planer. Mye tyder nå på at de går for det siste.

Den store utfordringen med utbygging av Anfield er trafikkhensyn og annen infrastruktur, spesielt på kampdag, men også hvordan utvidelsen vil påvirke nærområdet.

– Hvis det finnes en smartere designmulighet, som ikke går med dagens godkjennelse, vil vi sende inn en ny søknad. Først når vi har gått gjennom denne omfattende prosessen og har kommet til en konklusjon, vil det være på tide å gå videre med planene, uttalte Liverpools direktør Peter Moore nylig.

2-3 år fram i tid

Liverpool har sett effekten nye Main Stand og de 9000 nye plassene den bidro til. Utbyggingen av Main stand ble finansiert med et lån på 100 millioner pund av FSG.

Dette lånet blir betalt tilbake trinnvis, men på de tre sesongene har Liverpool blant annet tjent inn rundt 300 millioner pund på prispenger fra Champions League.

Bascombe peker også på at selv om det neppe er noen nyhet for klubben, så var søndagens parade en klar påminnelse om at potensiale for å fylle opp Anfield er stort også med flere plasser.

Det kan likevel ta to til tre år før arbeidet med en utvidelse er gjort.

Klubben konsentrer seg akkurat nå om å få ferdig de nye treningsfasilitetene på Kirkby, som også koster rundt 50 millioner pund.

Den vil bli formelt åpnet i 2020, og kommende sesong er etter planen den siste med Melwood som base.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]