«Bra, da er vi tre som tror»

Fabinho forteller om en samtale med Sadio Mané i isbadet etter 3-0 tapet på Camp Nou.

4. jul 2019 kl 11.28 Arild Skjæveland

I mai spilte Liverpool en meget god kamp på Camp Nou borte mot Barcelona, men endte opp med å tape kampen 3-0. Etter at Lionel Messi satte et frispark helt opp i vinkelen, og Liverpool brente store sjanser, var det få som trodde at avansement var mulig.

I et intervju med SporTV i hjemlandethar Fabinho snakket om den kampen, og om en episode i garderoben etter kampen.

– Jeg var den siste som forlot garderoben, sammen med Mané. Vi satt i isbadet, og han spurte meg: «Fabinho, Gini sa til meg at vi kom til å gå videre - hva tenker du?». Jeg sa at jeg også var sikker på at vi kunne kvalifisere oss. Han svarte: «Bra, da er vi tre som tror».

Liverpool vant returoppgjøret 4-0, og tok seg til finalen i Madrid som senere ble vunnet.

Trives best på midten

Fabinho har spilt høyreback, midtstopper og på midtbanen for Liverpool. Han startet karrieren som høyreback, og har også spilt der for landslaget i nyere tid. Han mener midtbane nå er hans beste posisjon.

– Det er midtbane, som jeg har spilt de siste årene. Det er en posisjon jeg føler meg komfortabel med. Du har ballen mer, organiserer laget mer, og jeg har alltid følt meg bra i den posisjonen, sier han.

Brasil er nå klare for finalen i Copa America. Han innrømmer at han er skuffet over å ikke være med i det mesterskapet, men drømmer om VM i Qatar.

– Qatar er et mål jeg har for karrieren min. Det å spille i et VM. Jeg vil kjempe og gjøre mitt beste for å være med der. I dag er jeg midtbanespiller, og spiller der for klubben min. Tite har allerede tatt meg med to ganger i troppen, og han vet at jeg også kan spille i den posisjonen.

Klopp var en viktig faktor

25-åringen sier at Jürgen Klopp var en av grunnene til at han valgte å komme til Liverpool.

– Følelsene han viser på sidelinjen, selv når han snakker med reportere, er ikke falsk. Han er en stor mann, som er glad i å le. Både han og støtteapparatet. Noen ganger kan han være i et annet rom, og vi hører latteren hans.

– Han krever mye, men er en som var viktig for at jeg kom til Liverpool. Det har vært en glede å jobbe med ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]