PÅ HJEMMEBANE:  Firmino og Alisson spiller Copa America på hjemmebane. Nå er de favoritter til å vinne.

Firmino og Alisson er storfavoritter før finalen

I natt ble finalemotstanderen klar.

Søndag kl. 22.00 skal Roberto Firmino og Alisson Becker spille Copa America-finale hjemme på Maracana.

Det har vært et bra mesterskap for de to helrøde. Alisson har allerede sikret seg «Golden Glove» med null innslupne mål på fem kamper - mens Firmino er spilleren som har vært involvert i flest mål. Han har to mål og tre målgivende. Ingen har scoret flere enn Liverpools nummer 9.

Kan vinne sitt første store trofé på 12 år

Sist Brasil vant VM var i 2002. De vant Confederations Cup i 2013 - men dette er en turnering som nå avvikles, og som ikke har noen særlig stor prestisje.

Brasil har vunnet Copa America åtte ganger - men sist var helt tilbake i 2007 da de vant i Venezuela.

Da slo de Argentina 3-0 i finalen. Bare Dani Alves, som kom inn og scoret i den finalen og har storspilt i årets mesterskap, er igjen fra 2007-laget til Dunga. Den gang sto Doni i mål - fire år før han kom til Liverpool og ble andremålvakt.

Store favoritter

Chile har vunnet de to siste gangene Copa America har blitt arrangert. De vant i både 2015 og 2016 - begge ganger mot Argentina på straffer.

Chile ble nummer to i sin gruppe, men slo Colombia på straffer i sin kvartfinale. Alexis Sanchez og co var favoritter til å bli Brasils finalemotstander - men slik gikk det ikke. I semifinalen mot Peru i Porto Alegre i natt fikk de juling. Peru vant 3-0 etter scoringer av Edison Flores, Yoshimar Yotun og Paolo Guerrero. Peru er klare for sin første finale på 44 år.

Peru gikk videre fra gruppe A som gruppetreer. Det er samme pulje som finalemotstander Brasil var i. Da lagene møttes i gruppespillet i São Paulo vant Tite sitt Brasil hele 5-0 - i en kamp der Firmino scoret 5-0 målet.

Det er ingen tvil om hvem som er favoritt før finalen søndag kveld. Brasil spiller på hjemmebane, og oddsen hos bookmakerne på at Alisson og Bobby løfter sitt andre trofé på litt over én måned er så lav som 1.25.

Finalen spilles søndag kl. 22.00 norsk tid, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
22.09.2019 kl 19:50

- Det føles som en stor seier

Jürgen Klopp var fornøyd med hvordan hans lag håndterte det som skjedde på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 19:00

Lårhøne for Sadio Mané

Liverpools nr. 10 måtte forlate banen på Stamford Bridge midtveis i 2.omgang.

+
22.09.2019 kl 18:29

Alexander-Arnold om hvorfor han tok frisparket

Trent Alexander-Arnold åpnet årets scoringskonto i en hard batalje på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 12:51

Assistkonge Alexander-Arnold vil score flere mål

Trent Alexander-Arnold om hva han ønsker å forbedre, hvilke backer han beundrer og hvordan han er blitt mer etablert i Liverpools tropp.

+