Derfor blir Lonergan med til USA

John Achterberg forklarer hvorfor Liverpool tar med seg Andy Lonergan til USA, og hva han håper partene kan få ut av avtalen.

16. jul 2019 kl 19.12 Odd Sindre Tonning

John Achterberg forteller at det er den store mangelen på keepere som gjør at Liverpool har invitert tidligere Preston-spiller Andrew Lonergan med på turnéen til USA.

Det er en dårlig skjult hemmelighet at Liverpools keeperplass for øyeblikket er litt tynt besatt. Alisson Becker er fortsatt på ferie etter at han var med hele veien til finalen da Brasil vant Copa America i sommer. Tredjekeeper fra Champions League-finalen Caoimhin Kelleher er på sakdelisten sammen med Vitezslav Jaros, mens Kamil Grabara på mandag signerte en låneavtale med Huddersfield Town.

Vil unngå overbelastning

Dermed står Liverpool igjen med Simon Mignolet, Daniel Atherton og Jakub Ojrzynski som de tre målvaktene som blir med troppen til USA. Derfor har Liverpool valgt å bringe inn en erfaren målvakt som kan hjelpe til på trening.

– Vi tar med Lonergan fordi vi har lite mannskap på keeper-plassen. Vi trenger litt ekstra på trening, så vi tenkte vi kunne bringe noen inn som kan hjelpe oss sånn at vi ikke overbelaster målvaktene vi allerede har på treningene, forteller John Achterberg, Liverpools keepertrener til klubbens nettside.

Lonergan kommer med rikelig med erfaring. 35-åringen har tidligere spilt over 350 ligakamper, hvor de fleste har vært i Championship for Preston. Han har også spilt i Leeds, Fulham og Wolverhampton. Men det er ikke ventet at han kommer til å få kamper for Liverpool.

– Vi bringer han inn for å ta del i våre treningsøkter, og vi kan hjelpe han med å komme i form, så ser vi hvor det bærer derfra. Han hjelper oss og vi hjelper han, sier Achterberg.

Målvakten vil også være med til treningsleiren i Evian senere denne måneden. Achterberg håper at Lonergan kan være til hjelp, særlig for de unge målvaktene Atherton (19) og Ojrzynski (16).

– Det er alltid godt å ha en erfaren målvakt som man kan snakke med, som kan dele sine erfaringer med de unge og sånt. Det er alltid fint.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]