– Det var ikke verdensklasse, men et viktig steg

Jürgen Klopp var fornøyd med å avslutte sesongoppkjøringen med en seier, og roser ungguttene som har vært med laget i sommer.

31. jul 2019 kl 22.09 Odd Sindre Tonning

Selv om Liverpool havnet under før fem minutter var spilt i Genève i Sveits, etter at Alisson klønet det til for seg selv og endte opp med å gi et straffespark til Lyon, kjempet de seg tilbake i kampen, og vant til slutt fortjent 3-1.

– Må bli vant med hanskene igjen

Det var særlig to situasjoner i kampen som ble diskutert etter at dommeren blåste i fløyta for siste gang. Det første var den nevnte situasjonen med Alisson. En løs ball kom mot han, og han burde ha en enkel oppgave med å plukke den opp, men feilberegnet, og mistet den. Memphis Depay kom stormende og fikk en tå på ballen før Alisson felte nederlenderen og fikk straffe imot.

– Målet vi slapp inn var som en liten vekker. «Velkommen tilbake mr. Alisson», oppsummerer Klopp etter at kampen var over.

– Men alt er fint, han har vært strålende på trening og han gjorde en god kamp, det var bare den ene situasjonen der han feilberegnet litt. Han må nok bli vant med hanskene sine igjen.

VEKKER:
VEKKER:  Alisson fikk seg en liten vekker i sin første kamp tilbake etter sommerferien.

Depay scoret sikkert på straffen, og Lyon fikk en drømmestart på kampen. Men det tok ikke lang tid før Liverpool fikk snudd det hele. Først scoret Roberto Firmino i sin første kamp denne sommeren, før Joachim Andersen var maks uheldig da en klarering fra han endte opp i eget mål. Dermed ledet Liverpool 2-1 til pause.

– Du kunne se umiddelbart når Firmino og Salah er på banen at det skjer noe med oss. Kampen var ikke verdensklasse, men det var et viktig steg for oss, og det er sånn sesongoppkjøringen skal være, så jeg er fornøyd.

– Lyon spilte nylig mot Arsenal og vant den kampen, så det er et godt tegn for oss.

– For en scoring

Det som skulle bli kampens store høydepunkt, og andre snakkis, skjedde like etter hvilen. Da fikk Harry Wilson ballen på rundt 25 meter, og bestemte seg like godt for å prøve lykken. Og denne gangen var waliseren heldig, og treffet han fikk på ballen var perfekt. Det harde skuddet gikk rett inn i krysset, og fastsatte resultatet til 3-1 til Liverpool.

FLOTT SCORING:
FLOTT SCORING:  Lallana og Wilson var tydelig fornøyde med sistnevnte sin scoring mot Lyon.

– For en scoring Wilson hadde i dag! Det er morsomt, for vi snakket sammen tidligere denne uken om ballene. De brukte nemlig andre baller i Championship forrige sesong, og han var ikke vant med ballene vi bruker. Han sa at de hadde en annen følelse til dem, men nå har han tydeligvis vendt seg til ballene i Premier League også, sier Klopp.

Flere mål skulle det ikke bli, selv om Jordan Henderson fikk en kjempesjanse ti minutter før slutt, etter at Trent Alexander-Arnold la ut 45 grader til kapteinen. Hans forsøk fra 16 meter gikk like til siden for målet, og kampen endte 3-1. Klopp var fornøyd med hva laget hans leverte etter kampen.

– Dette var en god avslutning på sesongoppkjøringen. Å avslutte med en opptur er alltid fint. Det var mye bra å ta med seg fra denne kampen.

Skryter av ungguttene

Denne sommeren har flere unge Liverpool-spillere fått sjansen til å trene med førstelaget og få en følelse av hvordan det er å være en spiller på det øverste nivået. Klopp har mange lovord å komme med når han snakker om guttene som fikk være med laget i sommer.

SKRYT:
SKRYT:  Bobby Duncan, og de andre ungguttene som har vært med Liverpool sitt første lag i sommer får skryt fra manager Jürgen Klopp.

– Sesongoppkjøringen handler også om å øke selvtilliten til de unge guttene. Vi vet at de er gode, men de trenger å tilpasse seg ulike ting. Vi har hatt hardere økter enn de er vant med og de har måttet venne seg til å møte tøffere motstand enn vanlig. Men de har tatt store steg, og du kan se de utrolige talentene i alle guttene.

– Du kan ikke være så erfaren som de andre, men du kan være frekkere enn dem. Det så du et par ganger, særlig med Harvey (Elliott), som ikke brydde seg om hvilke spillere han møtte. Yasser (Larouci) viste gode tegn, Ki-Jana (Hoever) har tatt fine steg, Sepp (van den Berg) er et stort midtstopper-talent, Bobby Duncan er en spiss, tvers gjennom. For dem alle har dette vært en veldig viktig sesongoppkjøring.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]