«Pépé-saken»:Det vil ikke være første gang Liverpool har benektet noe i en transfersak

Vi trenger ikke gå altfor langt tilbake i tid for å finne lignende eksempler.

6. jul 2019 kl 09.39 Arild Skjæveland

To ganger har Liverpool vært ute og avvist at de har noen som helst interesse for Nicolas Pépé. I juni gikk de så langt som å kalle rapportene fra Frankrike som «ren løgn».

Fredag gikk Lille sin president ut og sa at det hadde vært samtaler mellom Liverpool og den ivorianske angriperen. De uttalelsene har klubben så langt ikke besvart.

Men det vil ikke være første gang LFC offentlig benekter rapporter i en overgangssak, der det senere viser seg at det var ting på gang.

Flere episoder i nyere tid

I juni 2017 ble det rapportert at Virgil van Dijk hadde bestemt seg for å komme til Liverpool. Det var rapporter Southampton likte dårlig. LFC la ut en beklagelse, der de skrev at de «endte all interesse for spilleren». Et halvt år senere ble han Liverpool-spiller.

I juni 2018 gikk klubben ut og benektet at det var noe som helst sannhet i rapportene om at Nabil Fekir skulle på medisinsk sjekk. Få dager etterpå kunne Liverpool Echo rapportere at klubbens medisinske apparat hadde flydd til Paris for å gjennomføre sjekken. Der fant de noe de ikke likte. I ettertid vet vi at spilleren hadde tatt bilder, gjort intervjuer, og alt var klart - før Liverpool trakk seg fra avtalen med Lyon.

I juli 2018 benektet kilder i klubben for at de hadde lagt inn et bud på 70 millioner euro for Alisson Becker, og hevdet at de ikke hadde kommet med noen henvendelser for målvakten. Dagen etter ble overgangen bekreftet.

Vi sier ikke at Nicolas Pépé kommer til å bli Liverpool-spiller - men tidligere erfaring viser at benektelser fra Liverpool FC i overgangssaker kanskje ikke er så mye verdt…

Har du innspill til journalisten?
[email protected]