– En drøm for enhver fotballspiller

Virgil van Dijk om favorittstempelet for Gullballen.

23. jul 2019 kl 08.57 Marius Rabben

Forsvarskjempen som ble kåret til årets spiller i Premier League er nå bookmakernes favoritt til den gjeve «Ballon d’Or»-utmerkelsen i vinter.

I et intervju med Sky Sports er 28-åringen klar på at han heller vil vinne titler med Liverpool FC – men sier Gullballen ville vært en drøm i oppfyllelse.

– Kan ikke gjøre annet enn å være i form

– Hvis folk snakker om det, kan du ikke si at det ikke påvirker deg, sier van Dijk.

– Men dette er et tema vi ikke har innflytelse på. Jeg kan ikke endre på noe nå, annet enn å komme i form og opprettholde formen. Sånn er det.

PRE-SEASON I USA:
PRE-SEASON I USA:  Virgil van Dijk kan bli den første forsvarsspilleren til å vinne Gullballen på 13 år, og sier han ikke kan gjøre annet nå enn å komme i form.

Ingen forsvarere har vunnet prisen etter at Fabio Cannavaro ble kåret til verdens beste spiller i 2006. Joe Gomez er sikker i sin sak om hvem som bør vinne denne gangen.

– Å vinne noe som dette vil være en drøm i oppfyllelse for enhver fotballspiller i verden. Hvis man ikke vinner, går man bare videre og forsøker å prestere bedre enn i fjor.

– Det hadde vært fantastisk, og jeg ville vært stolt. Men det viktigste vil være å fokusere på hva vi kan gjøre sammen og oppnå et større mål – vinne sølvtøy med klubben.

– Den taklinga skal ikke skje

Van Dijk får også spørsmål om utvisningen i Sevilla-kampen, der Joris Gnagnon regelrett sparket ned 18 år gamle Yasser Larouci og ble belønnet med direkte rødt.

Etter kampen gikk blant andre van Dijk bort til Sevilla-benken for å snakke til Gnagnon, som senere beklaget seg offentlig.

Landslagskapteinen innrømmer at han ble forbanna.

– Den taklinga kan ikke skje under pre-season. Den skal ikke skje i det hele tatt.

– Men spesielt under pre-season hvor alt handler om å komme i form, så ønsker du ikke å bli skadet, og å sparke noen på den måten er uakseptabelt, sier van Dijk.

– Jeg så det, og jeg var rasende da jeg var i garderoben.

Larouci forlot Fenway Park på krykker, og klubben venter fortsatt på svar om skadeomfanget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]