En spesiell kamp for Hope Akpan

Hope Akpan er født og oppvokst i Liverpool og var en del av Everton-akademiet, mens store deler av familien er Liverpool-supportere. På søndag venter en spesiell kamp for Bradford City-spilleren.

14. jul 2019 kl 10.58 Odd Sindre Tonning

Fjorårets sesong er en Bradford City-spillere vil glemme så raskt som mulig. Den tidligere Premier League-klubben hadde vært i League One siden 2013, hvor de kvalifiserte seg til play-off til Championship to ganger gjennom sine femteplasser.

– Kampen vil forberede oss mentalt

Men i fjor endte se aller sist i ligaen, og gjør seg nå klar for en sesong i League Two. Hope Akpan tror møtet med Liverpool kan hjelpe laget med å takle presset bedre når sesongen blir sparket i gang.

– Vi forsøker å representere et sterkt lag denne sesongen, som skal dra i riktig retning i ligaen. Vi kommer til å måtte takle mange ulike situasjoner, og med det kommer det mye press, sier Akpan til Bradford Citys hjemmeside.

– Jeg tror en sånn stor kamp og stor anledning som dette vil forberede oss mentalt foran sesongen.

Det er forventet at søndagens kamp kommer til å bli utsolgt, og Akpan gleder seg til å spille foran rundt 24.000 tilskuere.

– Vi er glade for at fansen kommer til å være her for å støtte oss. Det kommer til å bli fullt hus, og alle guttene er klare for utfordringen.

Liverpool-gutt

For 27-åringen blir treningskampen mot Liverpool ekstra spesiell. Han er selv født og oppvokst i Liverpool, og store deler av familien hans er supportere av de regjerende europeiske mesterne.

– Jeg ville løyet dersom jeg sa at det ikke var et personlig element i denne kampen for meg. Jeg ble født og vokste opp i Liverpool, og store deler av familien min er fans av klubben, så det er spennende for meg, og det er en utfordring jeg gleder meg til, forteller han.

EVERTON:
EVERTON:  Karrieren til Hope Akpan startet i Everton. Nå ser han frem mot å møte sin tidligere rival-klubb.

Selv startet han sin karriere hos Liverpools rival, Everton, hvor han var en del av akademiet til de blå fra den andre siden av Stanley Park. Han var en del av klubben frem til 2011, med unntak av et lite låneopphold hos Hull, før han dro videre til League Two-klubben Crawley Town. I sin første sesong i klubben rykket de opp, og etter en halv sesong i League One fikk han sjansen i Premier League, da han ble kjøpt av Reading i januar 2013.

Der han fikk spille ni kamper i Premier League. I sin andre kamp for klubben leverte han to assist i 2-2 kampen mot Chelsea. Den sesongen rykket Reading ned til Championship. Her spilte Akpan to sesonger til, før han siden har spilt for Blackburn i Championship, Burton Albion i League One, og siden starten av forrige sesong vært en del av Bradford City.

Men selv om han har fått spille i store kamper i Premier League, innrømmer han at møtet med Liverpool på søndag er en drøm som går i oppfyllelse.

– Det er disse kampene du drømmer om å spille som en ung fotballspiller. Det at jeg er en Liverpool-gutt gjør den bare enda mer spesiell for meg personlig.

Bradford City – Liverpool har avspark klokken 16.00, og vises på TV2 Sport Premium, TV2 Sumo og LFC TV.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]