Finaletap for Mané

En tidlig scoring fra Bounedjah gjorde at Algerie kunne løfte Afrikamesterskap-troféet etter 1-0 seier over Senegal i finalen.

19. jul 2019 kl 22.56 Odd Sindre Tonning

Sadio Mané spilte hele kampen da Senegal tapte finalen i Afrikamesterskapet mot Algerie. Vinnermålet ble scoret av Baghdad Bounedjah allerede etter to minutter, da hans avslutning fra langt hold gikk via foten på Salif Sané og i mål.

Senegal, som måtte klare seg uten Kalidou Koulibaly som måtte sone suspensjon i finalen, presset hardt på gjennom hele kampen, men klarte aldri å redusere den tidlige ledelsen Algerie skaffet seg.

Mange avbrudd

Det var på en kontring at Algerie skulle score. De vant ballen midt på banen, og Ismael Bennacer spilte umiddelbart fri Bounedjah, som vendte av seg en spiller med en herlig første berøring. Fra rundt 16 meter prøvde han lykken, og hellet var så absolutt på hans side, da skuddet gikk via foten til Sané, i en høy bue over målvakt Alfred Gomis, og i mål.

Etter dette skulle det aller meste i kampen dreie seg om Senegal, som presset på for å få en utligning, uten å få uttelling. Et stort antall avbrekk i spillet på grunn av mange frispark og innkast gjorde at de aldri fikk ordentlig flyt i spillet sitt, og Algerie lå tett og kompakt defensivt gjennom hele kampen. Men Senegal klarte å skape noen sjanser.

Fem minutter før pause prøvde Mbaye Niang seg fra distanse, og fikk svært godt treff på ballen. Dessverre for han var avslutningen litt for høy, og strøk krysstolpen.

I det klokken rundet 45 minutter klarte Senegal endelig å få kombinasjonene til å sitte, og Ismaila Sarr kom seg gjennom inne i boksen. Han ble felt av en Algerie-spiller, og det kunne fort blitt dømt straffe i den situasjonen, men dommeren mente at forsvareren var først på ballen, og dømte hjørnespark til Senegal.

VAR-avgjørelse

15 minutt ut i den andre omgangen var Senegal sikre på at de skulle få en gyllen mulighet til å utligne, da dommeren pekte på straffemerket. Et innlegg fra Sarr traff hånden til Adlene Guedioura, og dommer var i utgangspunktet sikker i sin sak da han blåste straffe.

Men hjelperene i VAR-rommet ba han ta en kikk på situasjonen på nytt, og etter kort tid hadde han gått tilbake på sin avgjørelse, og Algerie sine spillere og fans kunne puste lettet ut.

Senegal fortsatte å presse, og Niang fikk en ny god mulighet til å utligne, da han mottok en nydelig stikker, og rundet målvakten til Algerie. Men hans avslutning gikk både over og til side for mål, og var i stor grad en beskrivelse av hvordan kvelden var for Senegal, der lite gikk deres vei.

Dypt inne på overtiden fikk Senegal en siste mulighet til å utligne, da de fikk frispark like utenfor 16-meteren. Det gikk rett i muren, og Algerie kunne juble for deres andre Afrikamesterskap-tittel.

Det ble likevel en historisk kveld for Sadio Mané og hans Senegal, som sikret nasjonen deres første medalje i Afrikamesterskapet i nasjonens historie.