– Følte vi burde løftet troféet sammen

Kapteinens sympatiske forslag i Madrid ble raskt avvist.

24. jul 2019 kl 11.25 Marius Rabben

– Den kvelden handlet ikke om at jeg løftet troféet, sier Jordan Henderson.

Liverpools kaptein kom med på en eksklusiv liste da han hevet Champions League-pokalen 1. juni, og de euforiske bildene fra kvelden i Madrid fyller ut mange nye sider i historiebøkene.

Men 29-åringen ville gjerne dele på rollen som hovedperson på podiet – med Jürgen Klopp og James Milner.

– Hadde ikke planlagt det

– Jeg følte at jeg, Millie og manageren burde ha løftet det sammen, forteller Henderson.

– Jeg spurte Millie og manageren fordi jeg synes Millie er en stor del av stallen. Jeg vet at jeg bærer kapteinsbindet når jeg spiller, men han har det når jeg ikke er med. Han er viktig i garderoben. Uten ham ville det vært annerledes.

– Og manageren ... Det vi gjorde den kvelden ville ikke vært mulig uten manageren.

– Men han sa nei. Jeg hadde ikke planlagt det, forklarer kapteinen i et intervju med Telegraph og Liverpool Echo.

Responsen fra Milner var den samme – om ikke litt mer direkte:

– Hvis noen andre enn deg løfter det troféet, blir de f*** lagt i bakken.

Laget betyr mest

Henderson sier at bildet av ham og laget på podiet ville betydd akkurat det samme om det heller var manageren som løftet troféet og han sto bak. For han husker godt hvordan ting var for kort tid siden – med kritikk fra utsiden og støtte fra medspillerne.

– Det handlet mer om laget. Når jeg ser tilbake og ser ansiktene til gutta, betyr det mest for meg.

– Alle ser mot kapteinen når et trofé skal løftes, og alle snakker varmt om kapteinen når du vinner en turnering. Men hvis du spoler et år eller to tilbake, kritiserte folk måten jeg var på og lurte på om jeg burde være kaptein.

– Det er ikke noe jeg involverer meg i, for de vet egentlig ikke hvordan det er. Du kan ikke dømme en kaptein på kun prestasjoner; det handler om mye mer enn hvordan du spiller i helga. Det er mye som skjer bak kulissene – og ikke bare meg. Det er mange ledere i denne gruppa, samt manageren. Jeg ser ikke hvorfor jeg bør få mer skryt.

– Å bare vinne var nok for meg

– Selv om folk på utsiden kanskje har tvilt på meg, har jeg aldri følt det sånn på innsiden. Spillerne og manageren har alltid vært 100 prosent bak meg, og jeg har alltid følt på tryggheten deres.

– Ikke misforstå: Jeg er kjempestolt over å være kaptein i denne fotballklubben, og det er ikke noe jeg tar enkelt på. Å bare spille for denne klubben er utrolig. Å være kaptein og løfte Champions League-troféet var utrolig.

– Men det er ikke det dette handler om for min del. Å bare vinne europacupen var nok for meg. Det er dette man har drømt om. Det handlet om å ha disse spesielle øyeblikkene sammen med sammen med dette laget, med denne manageren, med støtteapparatet og selvfølgelig med faren min på slutten der.

– Virkelig spesielt

De rørende bildene av Jordan sammen med faren, Brian, som har hatt strupekreft, ble mye delt etter finalen.

– Jeg aner ikke hvordan han kom seg ned på banen, sier Hendo.

– Jeg vet hvor mye dette betød for ham, med alt han har vært igjennom de siste årene, så å få se ham såpass kort tid etter vi hadde vunnet – man er så opprømt av hele øyeblikket – var virkelig et spesielt øyeblikk for meg.

I løpet av kvelden møtte han også Steven Gerrard. Men han ønsket ikke å havne i fokus.

– Jeg så Stevie på kvelden etter finalen. Jeg spurte ham om et bilde med meg og pokalen, og han sa: «Nei, dette er din kveld. Nyt den!»

– Jeg følte det var en fin gest, selv om jeg oppriktig ville ha et bilde!

– Emosjonelt og fysisk utmattet

Jubelkvelden ble lang, og Henderson, som er avholds, men vurderte å ta seg noen glass, sier han var fullstendig tom etter natta – og deretter fulgte den store paraden hjemme i Liverpool.

– Jeg drikker ikke, men når du vinner Champions League ... jeg tenkte at dette er en spesiell anledning, så jeg vil ha en bra kveld. Men for å være ærlig, tenkte jeg ikke engang på det da jeg kom tilbake på hotellet. Jeg var bare så emosjonelt og fysisk utmattet. Jeg følte knapt at jeg var til stede. Jeg var så overveldet.

– Det var galskap. Jeg husker at noen av gutta spurte meg om jeg hadde det bra. Jeg kunne bare ikke ta alt inn over meg, forklarer Henderson.

– Jeg sov ingenting. Jeg la meg sent, men lå bare våken i senga og så på taket. Alarmen gikk, opp og stå, og jeg var en zombie! Så drar man på paraden, og det er også veldig overveldende.

– Det tok litt tid å finne tilbake til normalen, legger han til.

– Ønsker ikke bare ett trofé

Nå, snart to måneder senere, er Henderson og Liverpool godt i gang med forberedelsene til en ny sesong. Og triumfen i Madrid har på ingen måte lagt en demper på seierslysten videre – heller tvert imot.

– De siste sesongene har vi snakket om hvor nærme vi har vært å vinne et trofé. Vi holdt det gående, fortsatte å kjempe, og nå har vi den store pokalen. Og vi ønsker å vinne mer.

Seieren i Champions League bør være et springbrett for de røde fremover, mener kapteinen. Nå er håpet at dette utløser en ny suksessfull epoke på Anfield.

– Vi ønsker ikke bare ett trofé og that’s it. Vi har kommet langt de siste årene, og vi vi ønsker bare å fortsette på den reisen, med en kurve som peker oppover – fortsette å bli bedre.

– Alle ønsker å slå oss. Jeg følte det var sånn forrige sesong også, og det har vært sånn i lang tid. Alle ønsker å slå Liverpool. Vi må håndtere det slik vi har gjort det tidligere.

Allerede i august har laget muligheten til å sikre to nye pokaler i Community Shield og UEFA Super Cup. Så venter VM for klubblag i desember, i tillegg til serien, europacupen, FA-cupen og ligacupen.

– Fotballen går så raskt fremover at du ønsker å fokusere på fremtiden og ikke dvele ved det man har eller ikke har oppnådd tidligere. Det dreier seg om å se fremover og ønske mer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]