Gleder seg til en skikkelig test

Jürgen Klopp gleder seg til å teste mannskapet mot Borussia Dortmund, i en kamp han forventer kommer til å bli tøff for et ungt Liverpool-lag.

19. jul 2019 kl 00.01 Odd Sindre Tonning

Natt til lørdag møter Jürgen Klopp sin gamle arbeidsgiver, når Borussia Dortmund og Liverpool skal møtes til treningskamp i Indiana. Klopp ser frem til å bryne seg på det han omtaler som den første skikkelige testen i årets sesongoppkjøring.

– Jeg gleder meg til vår første ordentlige test. Noen av guttene kom inn sent, og vi må se hvordan vi bruker dem i morgen. Det vil sannsynligvis bli et ganske ungt lag som møter et veldig godt lag i Dortmund. Jeg tipper at alle de store spillerne kommer til å starte for dem, og det kommer til å bli en tøff kamp, sa Klopp på torsdagens pressekonferanse.

– Kan lære mer fra tap

Også i fjor møttes Liverpool og Dortmund til en treningskamp før sesongens ble sparket i gang. Da sendte Virgil van Dijk Liverpool i ledelsen, men to mål fra Christian Pulisic, som neste sesong skal spille for Chelsea, og ett fra Jacob Bruun Larsen sørget for at Dortmund vant 1-3. Klopp forteller at dette ikke påvirket laget i ettertid.

– Selv i sesongoppkjøringen ønsker du å vinne kamper. Det gikk ikke så bra når vi møtte Dortmund i fjor, men det hadde ingen stor påvirkning på oss. I sesongoppkjøringen kan du noen ganger lære mer fra et tap enn fra en seier. Men jeg håper likevel at vi kan lære fra en god kamp på lørdag.

MÅLSCORER:
MÅLSCORER:  Van Dijk scoret Liverpools eneste mål sist de møtte Dortmund i sesongoppkjøringen før forrige sesong.

Liverpool hadde en full treningsøkt torsdag kveld, bare litt over et døgn før kampen mot Dortmund. Klopp forteller at dette aldri ville skjedd midt under en sesong, men at det er en intensitet som er velkommen under sesongoppkjøringen.

– Vi trenger den intensiteten for å forberede oss på en hel, lang sesong. Vi kan ikke unngå intensitet før en kamp i pre-season, selv om det er en stor kamp mot et sterkt lag som venter oss.

En annerledes sesongoppkjøring

Klopp forteller også at årets sesongoppkjøring er noe annerledes, sammenlignet med tidligere. Nøkkelspillere, i form at Alisson Becker, Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah er fortsatt på ferie etter sine landslagsoppdrag i sommer. Mané er faktisk ikke ferdig med sesongen sin før fredag kveld, når hans Senegal møter Algerie i finalen av Afrikamesterskapet.

I tillegg har resten av Liverpoolspillerne fått en kortere ferie som følge av finalen av Champions League. Dette skaper utfordringer for Klopp foran den nye sesongen.

– Det er en litt annerledes situasjon i år sammenlignet med i fjor. Spillere kommer sent tilbake, og vi hadde en kortere ferie enn nesten alle andre lag på grunn av Champions League-finalen som ble spilt tre uker etter at sesongen var over. Så det er situasjonen, men det visste vi, og vi har planlagt deretter. Det gjør det fortsatt vanskeligere enn i andre sesongoppkjøringer, men det er alt, sier Klopp.

– Sett bort fra det, så forbereder vi oss på hele sesongen, og ikke bare den første kampen. Det betyr at vi må gjøre spesifikke ting, vi må spille kamper utenfor treningene, som vi gjør hvert år. Det betyr at der vi være opp- og nedturer i kampene, uten tvil, men det vi ser etter er en generell forbedring og utvikling. Vi spilte på et visst nivå i fjor, og det burde være basisen for hva vi kan forvente av oss selv neste sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]