Har et sterkt forhold til torsdagens motstander

På torsdag reiser Liverpool til Prenton Park for å møte Tranmere Rovers for fjerde sesong på rad. Styreleder i Tranmere, Mark Palios, forteller om klubbenes sterke bånd.

11. jul 2019 kl 09.22 Odd Sindre Tonning

På torsdag kveld sparker Liverpool i gang sin pre-season når de besøker Tranmere Rovers på Prenton Park. Og det er to lag med tette bånd som møter hverandre for fjerde sesongen på rad.

Sterkt forhold

Styreleder i Tranmere Rovers, Mark Palios, har snakket varmt om forholdet mellom Liverpool og Tranmere i forkant av kampen.

– Jeg tror det er en av tingene som alltid har vært der, forholdet mellom Tranmere og de andre klubbene på Merseyside. Når jeg spilte var der fans som pleide å komme fra Liverpool for å se Tranmere på fredag, for så å se Liverpool eller Everton dagen etter, sier Palios ifølge Liverpool Echo.

– Vi har et nært bånd med Liverpool. Deres U23-lag spiller her på Prenton Park, det samme gjør damene, som også trener på vår campus, så forholdet mellom klubbene er sterkt.

PRENTON PARK:
PRENTON PARK:  Både Liverpool U23 og Liverpool FC Women spiller hjemmekampene sine på Tranmeres hjemmebane, Prenton Park. Her fra Liverpool FC Womens siste kamp i fjor, da Niamh Charles scoret Liverpools andre mål i 3-1 seieren over Everton.

Et lag på vei opp

Tranmere Rovers kommer nettopp tilbake fra sitt andre opprykk gjennom playoff på rad. For to sesonger siden kom de på andreplass i Vanarama National League, og kom seg til playoff-finalen mot Boreham Wood. Det så tidlig mørkt ut for klubben som ved tusenårsskiftet spilte i Championship, da Liam Ridehalgh ble utvist før minuttet var spilt på Wembley. Men de klarte å kjempe seg til opprykket i 2017/18-sesongen.

Den påfølgende sesongen, 2018/19-sesongen, skulle vise seg å bli en ny eventyrsesong for klubben fra den andre siden av elva Mersey. Tranmere endte på sjetteplass i ligaen, og sikret seg dermed en ny billett til playoffen. Også denne gangen ble det tur til Wembley i finalen, og også denne gangen ble det dramatisk. Kampens eneste mål kom etter 119 minutter, da Connor Jennings knuste Newport Countys drøm om opprykk, og sendte Tranmere opp i League One.

TO PÅ RAD:
TO PÅ RAD:  Tranmere sikret seg sitt andre opprykk på rad da de slo Newport County i playoff-finalen i fjor.

– Mange av lykkeønskningene vi fikk etter play-off suksessen i fjor kom fra nettopp Liverpool og Everton-supportere, noe som er veldig flott.

– Etter at vi kom tilbake (til the Football League) har særlig Liverpool støttet oss som en klubb, og du husker alltid folkene som var der med deg når du var på ditt laveste, sier Palios.

Fjerde gang på fire år

Før opprykket i 2017/18-sesongen hadde de allerede tapt to playoffer i Vanarama National League, og hadde med det brukt tre sesonger på å kjempe seg tilbake i ligasystemet de forsvant fra i 2015. Det var etter det første playoff-tapet at Liverpool og Tranmere møttes til kamp i pre-season for første gang på åtte år.

I det møtet, i 2016 scoret Danny Ings kampens eneste mål tolv minutter før slutt. I den påfølgende sesongen scoret James Milner og Ben Woodburn på hver sin straffe, mens Marko Grujic or Pedro Chirivella også fant veien til nettmaskene i Liverpools 4-0 seier på Prenton Park. I fjor var det Rafa Camacho, Sheyi Ojo og Adam Lallana som scoret Liverpools mål da det ble 3-2 seier til de røde. Og på torsdag kveld skal lagene møtes nok en gang, men denne gangen vil kampen bli ekstra spesiell.

– Vi er glade for at Liverpool vant sitt sjette Champions League trofé, og så kommer de for å spille mot oss som europeiske mestre. Det er stort. Jeg tror det har gitt laget en ekstra bonus i år, og vi har jo med oss et eget trofé fra i fjor vi også, sier Palios, som mener det er flere likheter mellom lagene enn deres suksess forrige sesong.

EGET TROFÉ:
EGET TROFÉ:  Det er ikke bare Liverpool som kunne løfte et trofé etter fjorårets sesong. Tranmere kunne løfte pokalen som bevis på at de vant playoff-finalen på Wembley.

– En likhet mellom lagene er lagånden vi viser. Det er en gammel, viktoriansk verdi, og den er veldig undervurdert. Lagånden er utrolig viktig. Det er en ting som vi har forsøkt å bygge her i Tranmere, og fra hva jeg kan se er det noe Liverpool også har skapt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]