– Jeg elsker Liverpool

Danny Ings trodde alt var over da han pådro seg sin andre kneskade. Nå er han i sitt livs form.

2. jul 2019 kl 21.01 Marius Rabben

26-åringen, som formelt ble solgt til Southampton 1. juli etter å ha tilbrakt forrige sesong der på lån, er svært takknemlig overfor hjelpen han fikk på Merseyside.

I et intervju med talkSPORT snakker spissen om tiden hos de røde, skadene, opptreningen og støtten, og skryter spesielt av støtten han fikk, Jürgen Klopp og angrepstrioen.

– Ekstremt takknemlig

– Å komme til Liverpool var en stor overgang for meg. Det føltes som om alt gikk etter planen. Ting ville seg åpenbart ikke der oppe, men jeg hadde tre utrolige år, og jeg er ekstremt takknemlig for det Liverpool gjorde for meg, og det de gjorde bak kulissene for få meg skadefri og i den formen jeg er i nå.

– Jeg elsker klubben. Jeg ønsker dem alt godt for fremtiden, sier Ings.

– For enhver spiller som opplever to kneskader etter hverandre er det veldig vanskelig å komme tilbake. Men jeg hadde den riktige støtten rundt meg og det riktige teamet gjennom rehabiliteringen i Liverpool.

Allerede på Jürgen Klopps første trening som Liverpool-manager, i oktober 2015, fikk Ings en rift i korsbåndet som krevde operasjon og måneder med opptrening.

Tøft mentalt

Ings var tilbake mot slutten av sesongen og fikk et etterlengtet innhopp i siste serierunde. Men påfølgende oktober, i ligacupen mot Spurs hjemme, var uhellet ute igjen: Ings pådro seg en ny korsbåndskade – denne gangen i motsatt kne.

– Ting ble ganske vanskelig utenfor banen i den perioden, etter de skadene ... den andre kneskaden jeg pådro meg, føltes som slutten, forklarer Ings.

– Jeg jobbet så hardt med den første. Jeg var tilbake i trening etter fire måneder, det var en intens rehabilitering, og jeg var bare så ivrig etter å komme tilbake.

– Så deretter å skade det andre kneet i min første kamp under flomlysene på Anfield igjen, gjorde at jeg tenkte det ville bli veldig, veldig vanskelig å komme tilbake.

Selvtilliten er tilbake

Det krevde en ny runde med mange måneder på behandlingsrommet og styrkerommet, og han mistet resten av sesongen.

– Jeg hadde en operasjon og jobbet ekstremt hardt for å komme i best mulig form. Jeg kunne se lyset i enden av tunnelen, og her er jeg i dag.

– Jeg er i strålende form, jeg har opprettholdt den gjennom sommeren, og jeg føler meg ekstremt trygg på egen kropp nå, så jeg kan ikke vente med å komme i gang.

Ings var tilbake og klar for 2017/2018-sesongen, men måtte da nøye seg med å være backup til Liverpools superstjerner på topp, i det som var Mohamed Salahs første år på Merseyside.

Inn mot sommervinduet 2018 gjorde Ings det klart at han, med tungt hjerte, ønsket å se etter nye muligheter for å få fart på karrieren igjen.

– Jürgen var veldig støttende under rehabiliteringen, og han ga meg sjanser etter å ha kommet tilbake fra de kneskadene.

– Dette laget utviklet seg så bra på utrolig kort tid, men jeg følte fortsatt at han hadde troa på meg og ga meg en mulighet. Jeg fikk 14 opptredener i comeback-sesongen min, noe jeg følte var ekstremt positivt etter det jeg var igjennom.

– Riktig tidspunkt

– Han og alle i Liverpool skal ha skryt for å fortsatt ha troa på meg på den tiden.

Kvalitetene til Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané gjorde at Ings forsto det ikke ville bli mye spilletid, og han innså da at tiden var inne for å dra. Men 26-åringen er glad for å ha spilt med trioen.

– Det var ekstremt tøft, sier han om å være bak dem i køen.

– Det ville ha vært tøft for hvem som helst, spesielt etter to kneskader. De tre på topp er «deadly». De er så herlige karakterer, de hjalp meg også, og de er glimrende å lære av.

– På det tidspunktet visste jeg at det var riktig øyeblikk for meg å dra, og jeg er takknemlig for at Liverpool jobbet med meg for å finne best mulig klubb, og jeg kunne ikke vært et bedre sted enn Southampton akkurat nå.

– Det er godt å ha en klubb som tror på meg og kroppen min igjen. Etter alt som har skjedd, ser jeg bare fremover og mot nye utfordringer.

– Jeg er på det beste stedet jeg kunne vært i karrieren min akkurat nå, og jeg er superglad for å være her.

Danny Ings fikk totalt 25 opptredener og scoret 4 mål for Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]