– Jeg har elsket hvert minutt av det

På søndag var det to år siden Andy Robertson ble Liverpool-spiller.

23. jul 2019 kl 18.16 Hans Christian Boge-Fredriksen

21. juli 2017 ble Robertson hentet fra Hull for åtte millioner pund – en overgangssum som kan stige med ytterligere to millioner dersom alle klausuler slår inn. Venstrebacken har utviklet seg enormt på de to årene i rødt.

– Det har skjedd mye på relativt kort tid, men jeg har elsket hvert minutt av det, sier Robertson til liverpoolfc.com.

En av verdens beste venstrebacker

– Selvfølgelig var det mye tøffere i starten. Det var fortsatt en stor læringskurve for meg på den tiden, og jeg måtte forstå hvilken standard jeg måtte opp på og hvor mye jeg måtte forbedre meg for å spille på dette nivået. Heldigvis føler jeg at jeg har tatt det steget.

Det steget er det nok ingen som er i tvil om at han har tatt. Forrige sesong noterte han seg for hele elleve assist i Premier League, noe som er nest flest av en forsvarsspiller i turneringens historie – kun slått av backkollega Trent Alexander-Arnolds tolv målgivende i samme sesong.

– Jeg føler fremdeles at jeg kan utvikle meg mye, og det er det jeg sikrer på fra sesong til sesong. Forrige sesong var en stor sesong for meg siden det var litt større forventinger til meg fra starten grunnet de seks månedene jeg hadde hatt tidligere. Det presset var noe jeg følte jeg klarte å håndtere, sier Robbo.

– Denne sesongen vil det nok være enda mer. Jeg ønsker bare å legge til mer, fortsette å levere gode prestasjoner og hjelpe laget, som manageren og trenerstaben ønsker at jeg skal gjøre.

Forventningene er store til backen som fikk en plass på årets lag i Premier League, og som rangeres av mange som en av verdens beste venstrebacker – om ikke den beste.

Tøft første halvår

Selv om Robertson nå er en av de første på blokken til Jürgen Klopp, gikk ikke alt på skinner i starten av hans karriere på Merseyside.

Da 2017/18-sesongen begynte var det Alberto Moreno som var førstevalg på venstrebacken, og Robertson spilte kun tre kamper i ligaen før Moreno ble skadet 6. desember.

– Det var tøft, fordi jeg var ganske heldig i de fire eller fem årene før det som profesjonell at jeg hadde ikke erfart å ikke være på laget, forteller Robertson.

– Jeg startet alltid, eller noen få ganger på benken. Jeg var alltid med på kamper, og var aldri etterlatt da troppen dro på bortekamper og sånne ting. Det var noe som var relativt nytt for meg, og i starten håndterte jeg det nok ikke så godt som jeg kunne gjort.

Den hardtarbeidene 25 åringen innrømmer at mangelen på spilletiden gikk utover familien.

– Jeg kom fortsatt på trening hver dag og jobbet sokkene av meg, men da jeg var hjemme fikk nok familien min litt mer enn de burde. Det var en stor læringskurve for meg, sier han.

– Selvfølgelig håper jeg at det ikke skjer igjen, men hvis det gjør det vil jeg være mye bedre rustet for å håndtere det. Det var da de tunge timene kom, og man skjønte hvor stor klubben du spilte for var og standarden du måtte komme deg opp på.

Spilte nesten 90 prosent

Etter at Moreno ble skadet presterte Robertson så godt at det ikke var noe tvil om hvem som var det nye førstevalget. Siden den gang har skotten kun mistet seks kamper i Premier League – av 50 mulige.

Forrige sesong spilte han hele 4227 minutter i alle turneringer for Liverpool, noe som tilsvarer 88,62 prosent av de 4770 minuttene Liverpool spilte den sesongen.

– Jeg prøvde bare å jobbe hardt, prøvde å lære hvordan trenerne ønsket at jeg skulle spille. Heldigvis fikk jeg taket på det. Jeg visste at når muligheten min kom måtte jeg prøve å ta den – og heldigvis klarte jeg det, sier Liverpools nummer 26.

– Nå ser jeg tilbake på det med lykkeligere minner fordi jeg vet at det puttet meg i en god posisjon, men det kunne har vært annerledes. Jeg er glad ting fungerte slik det har gjort.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]