Venter fortsatt på FIFA-invitasjon

Liverpool FC vet ikke når de skal spille klubb-VM.

23. jul 2019 kl 10.39 Marius Rabben

Som regjerende Champions League-vinner er de røde Europas representant i VM for klubblag kommende sesong. Men klubben har fått dårlig med informasjon om turneringa.

I starten av juni kom omsider bekreftelsen på at den vil finne sted i Qatar i desember. Flere detaljer enn det har imidlertid latt vente på seg.

Ifølge Liverpool Echo har faktisk ikke klubben ennå fått noen formell invitasjon til klubb-VM, selv om det nå er under tre uker til den nye sesongen starter.

Ligakamp kan bli flyttet

Oppsettet av årets versjon har fortsatt ikke blitt bekreftet, og på FIFAs offisielle nettside står turneringa fra 2018 som den aktive.

Dermed vet ikke Liverpool FC hvilke datoer de skal spille på ennå.

Det største problemet for klubben er planleggingen, for desember er allerede en av sesongens mest hektiske måneder, og turen til Qatar vil trolig føre til at én ligakamp flyttes.

Tradisjonelt kommer den europeiske Champions League-mesteren rett inn til semifinalen. Dermed venter potensielt to kamper på kort tid for de røde i klubb-VM.

Sist Liverpool var med, i 2005, måtte én Premier League-kamp flyttes. Ifølge Echo var det runde 18, som i år spilles borte mot West Ham (21.12).

Motstand til FIFA-forslag

Det var i utgangspunktet lenge uklart om Liverpool faktisk skulle spille i klubb-VM dette året, noe som skyldtes en misforståelse.

Grunnen var motstanden mot FIFAs forslag om å utvide klubb-VM til 24 lag, flytte turneringa til sommeren fra 2021 og holde den hvert fjerde år.

European Club Association (ECA), som representerer over 200 av Europas største klubber, har signalisert at de vil boikotte det. Liverpool er blant medlemmene av organisasjonen.

Men før den tid skal de røde altså delta i desember og forsøke å vinne klubb-VM for første gang, foreløpig uten et bekreftet kampprogram. Av sju deltakere er Liverpool, Al-Sadd (Qatar), Hienghène (Ny-Caledonia) og Monterrey (Mexico) kvalifiserte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]