Kun to uker ferie for Mané

Klopp bekrefter at 27-åringen returnerer før ligastarten.

22. jul 2019 kl 09.52 Marius Rabben

Etter den elleve måneder lange sesongen for Sadio Mané, som ble avsluttet med finaletap i Afrikamesterskapet fredag, var det på dagen tre uker igjen til avspark i Premier League.

Og bare to av dem vil bli brukt til ferie, avslører manageren.

Kan rekke Premier League-starten

– Vi vet nå at Sadio vil være tilbake 5. august, og da kan vi forberede Norwich-kampen også, bekrefter Jürgen Klopp.

– De hadde en feiring i Senegal, og det er jeg glad for fordi det viser at de respekterer turneringa og ser på 2.-plassen som en suksess, noe som er bra.

– Nå er han på ferie, men det er ikke den lengste.

Mané kommer altså tilbake på trening dagen etter Community Shield mot Manchester City på Wembley.

– Det betyr at han får to uker. Da vil det være fire eller fem dager til å forberede Norwich-kampen og ti dager for Chelsea (i UEFA Super Cup), sier Klopp videre.

– Guttene kommer i bedre og bedre form. Og de som returnerer sent bør være i god form; det er en skikkelig kort pause. Så må vi jobbe sammen.

– Det er sjelden du spiller din beste fotball på den første kampdagen, men du ønsker resultater. Vi mangler seks til åtte spillere i Boston. Jeg er ikke bekymra, men jeg er klar over situasjonen.

Viktig treningsleir i vente

Etter nattens tap for Sevilla på Fenway Park gjenstår det én kamp på USA-turen: Lisboa-klubben Sporting CP er motstander i New York natt til torsdag.

Deretter venter et møte med Napoli i Skottland kommende søndag, før spillerne skal ha en knallhard treningsuke i franske Evian foran Community Shield.

– Den treningsleiren er utrolig viktig, påpeker Klopp.

Mohamed Salah, Roberto Firmino og Alisson Becker returnerer til Evian-oppholdet, og Klopp sier han også håper å se Naby Keïta og Xherdan Shaqiri tilbake fra skader da.

– Så får vi noen dager til å jobbe, og så en kamp. Og så mer arbeid, så enda en kamp.

– Skulle jeg ønske situasjonen var annerledes? Skulle jeg ønske jeg hadde hele stallen min tilgjengelig fra dag én? Ja, men sist det skjedde var for tolv år siden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]