FØRSTE TAP:  Liverpool tapte sin første kamp på USA-turen, men Klopp tar ikke det så tungt tidlig i opptreningen.

– Jeg liker ikke det jeg ser, men jeg kjenner grunnen til det

Jürgen Klopp mener mangel på organisering var hovedproblemet for Liverpool mot Borussia Dortmund.

Natt til lørdag gikk Liverpool på sitt første tap i preseason, da Jürgen Klopps tidligere klubb Borussia Dortmund vant 3-2 i Indiana.

Harry Wilson og Rhian Brewster scoret målene for Liverpool. Men kampen ellers var svært varierende for Liverpools del, og Dortmund mønstret et langt mer rutinert mannskap.

Sløvt forsvarsspill

Det som preget kampen mest for Liverpools del var sløvt forsvarsspill, og det var også foranledning til alle de tre målene som havnet i nettet bak en ellers god Simon Mignolet.

– Målene vi slapp inn kom på grunn av mangel på organisering i situasjonene. Når man endrer på lagoppstillingen, er det vanskelig å ha den organiseringen. Det vil bli bedre i resten av preseason og sesongen, det må det bli, sa Jürgen Klopp etter nattens kamp i USA.

– Jeg lærte egentlig ingenting. Det er vanskelig når ballen ikke ruller. Det var en tøff kveld for begge lag, det var veldig varm.

– Det var mange bra ting, og noen ting jeg ikke likte. Det er normalt at det er slik i preseason. Jeg bestemmer hvor mye vi skal gjøre på trening, og jeg vet hvor mye vi gjorde på torsdag i det varme været.

– Jeg liker likevel ikke det jeg ser, men jeg kjenner grunnen til det. Jeg er ikke i skyene når jeg tenker på hvordan vi spilte, men jeg vet at det er bedre ting i vent.

Endret laget etter 60 minutter

Til pause sto det 1-1, men etter hvilen gikk Dortmund ganske enkelt opp til 3-1 etter to raske scoringer.

– Vi måtte gå på banen med den samme oppstillingen som i første de 15 første minuttene av omgangen, og Dortmund kunne endre mye og få på uthvilte bein, og det vil jeg si var avgjørende.

– Det var noen bra fotballøyeblikk, og man kan se at de er kommet et steg lenger i preseason enn det vi er, men vi måtte kjempe og forsvare oss mot disse situasjonene.

– Det vi kunne lære er at andre lag også har gode spillere. Åpenbart har Dortmund mange av dem og hadde mange løsninger. De har høy kvalitet i alle ledd og har en veldig bra tropp. Det var ganske imponerende, sier Klopp om klubben han var manager i før Liverpool.

– Det var en veldig, veldig viktig treningsøkt. Seksti minutter for det ene laget var kanskje litt for mye, men vi må komme oss gjennom dette, og 30 minutter for resten var helt rett.

– Situasjonen er at vi er tidlig i preseason, og vi må gjøre det slik som dette. Dette er de viktigste øktene i opptreningen, sier Klopp.

Liverpool startet kampen med Mignolet, Clyne, Matip, Gomez, Larouci, Fabinho, Milner, Oxlade-Chamberlain, Wilson, Kent, Origi.

De siste 30 minuttene spilte de med Mignolet, TAA, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Woodburn, Jones, Brewster, Lewis.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.08.2019 kl 22:09

Bekreftet: Coutinho lånes ut til Bayern

Klubbene har bekreftet at brasilianeren skal spille i Bundesliga denne sesongen.

+
16.08.2019 kl 20:45

Alisson er ikke med i Brasil-troppen

Men hovedpersonen selv sier at han er på bedringens vei.

+
16.08.2019 kl 18:30

Coutinho er på vei til tysk fotball

Brasilianeren skulle egentlig ha vært i troppen for Barcelonas ligaåpning fredag kveld.

+
16.08.2019 kl 18:18

Helt tilfreds med Oxlade-Chamberlains omgang

Midtbanespilleren fikk sin første start på 477 (!) dager.

+