– Jeg skjønte ikke hvorfor vi kjøpte Robbie Keane

Jamie Carragher skjønte ikke hvorfor Liverpool og Rafael Benitez kjøpte Robbie Keane i 2008.

27. jul 2019 kl 20.29 Odd Sindre Tonning

Signeringen av Robbie Keane var en signering som aldri helt fungerte for Liverpool. Etter å ha kostet Liverpool £19m da han kom fra Tottenham i 2008 var det forventninger knytt til denne overgangen. Men iren spilte bare 19 kamper for klubben, hvor han scoret fem mål, før han ble solgt tilbake til Tottenham.

Skjønte aldri overgangen

Men i troppen til Liverpool var det en som var skeptisk til overgangen allerede før Keane hadde fått prøve seg med den røde drakten. Jamie Carragher forstod ikke hvorfor Liverpool signerte iren, selv om han året før hadde scoret 15 mål og hatt 7 målgivende i ligaen for Tottenham.

– For å være ærlig skjønte jeg aldri hvorfor vi kjøpte Keane til å begynne med. Jeg mener, Robbie Keane var en topp spiller for Tottenham før han ble kjøpt. Men den sesongen spilte Steven Gerrard offensivt sammen med Fernando Torres, som nummer 10. Vi gjorde det den andre halvdelen av sesongen, og jeg tror Stevie satte opp 20 mål, sier Carragher til The 42.

– Vi hadde Torres på topp, så når vi signerte Keane tenkte jeg: «Hvorfor vil du bryte opp det?» Folk sa at man kunne flytte Stevie bakover, men han spilte svært godt i den rollen på den tiden.

Dårlig timing

TORRES OG KEANE:
TORRES OG KEANE:  Carragher mener at det ideelle hadde vært å bruke Keane i en flytende rolle rundt Torres, men at Torres sine skader gjorde dette vanskelig, sammen med Gerrard sin enorme form sesongen før.

Keane fant seg aldri helt til rette i Liverpool, og allerede seks måneder etter at han signerte en fire års kontrakt med klubben var han tilbake i Tottenham, i en overgang verdt £7 mindre enn da han kom til Liverpool. Han og Benitez fant rett og slett aldri tonen.

– Han forsøkte å gjøre meg om til noe jeg ikke er, og det var alltid en oppskrift på katastrofe for noen som er vant med å score mål, sa Robbie Keane i et intervju hvor han ble spurt om hva som gikk galt i Liverpool.

Og dette legger også Carragher vekt på, måten han ble spilt utenfor sin posisjon på. Bentiez forsøkte å bruke Keane på venstrevingen, og de gangene Torres var ute med skade ble han plassert i Torres sin posisjon, til tross for at han hadde hatt stor suksess inne sentralt for Tottenham.

– Det var en overraskelse når han kom inn. Og Keanes problem var at Torres var en del skadet, så han endte opp med å spille spiss med Stevie bak ham. Ideelt tenker man heller å ha en Robbie Keane som flyter rundt Torres, sier Carragher, før han legger til at det å være en angrepsspiller under Benitez heller ikke nødvendigvis er en enkel oppgave.

– Som en forsvarsspiller er Rafa Benitez en av de beste managerene du kan ha. Som en angriper tenker du: «Bare la meg spille». Alt er så strukturert og organisert at det blir utfordrende. Jeg tror det kunne fungert under en annen manager. Jeg tror bare at det var feil tid og feil manager for Keane. Men når jeg sier «feil manager», så vil kanskje Benitez si «feil spiller».

Men Keane viste også at han hadde store kvaliteter inne, slik som han gjorde mot Arsenal, med sin utrolige volley. Men dessverre for iren ble han aldri en stor hit på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]