Klopp snakker om USA-turnéen

Jürgen Klopp forteller om opplevelsene han hadde på Liverpools tur til USA, hvor de fikk komme tett på alle slags supportere fra Nord-Amerika.

26. jul 2019 kl 21.52 Odd Sindre Tonning

I sommer har Liverpool tilbrakt sin andre sommer på rad på treningsleir i USA, hvor knallharde treningsøkter og tre treningskamper har stått på programmet. Liverpool repeterer dermed fjorårets sesongoppkjøring, der de møtte Borussia Dortmund, Manchester United og Manchester City i treningskamper før sesongen ble sparket i gang.

I år ble det et nytt møte med Borussia Dortmund, mens også Sevilla og Sporting CP møtte de regjerende europeiske mesterne.

Er ikke overtroiske

Den sesongoppkjøringen ledet til en av de beste sesongene et Liverpool-lag har levert, hvor Liverpool sanket 97 poeng i ligaen, og endte på andreplass, mens de fikk løfte Champions League-troféet. Men Jürgen Klopp nekter for at det er på grunn av fjorårets suksess at Liverpool har returnert til statene.

– Nei, det hadde ingenting med det å gjøre. Vi måtte komme hit. Vi har mange supportere i Amerika, særlig i Boston, som er vår eier-by om du vil. Vi har ingen problemer med å komme hit, vi har ingen problemer med å reise hvor enn klubben måtte ønske at vi skal reise. Det er sånn det er, forteller Klopp til Liverpool.com.

– Etter denne turen så vil treningsleiren i Evian bli ekstremt viktig. Her handler det om å spille kamper i vanskelige forhold, men vi er ikke overtroiske. Jeg er i alle fall ikke det, vi kommer ikke tilbake til USA fordi vi vant noe forrige gang vi gjorde det.

Gjennom sitt ni dager lange opphold har Liverpools spillere og støtteapparat stilt opp for fansen, og mellom annet signert trøyer og snakket med sine supportere etter åpne treninger og kampene som har blitt spilt. Dette er en del av turnéen Klopp setter pris på.

– Jeg nyter det. Personlig kontakt er alltid bra, og det holder deg levende. Livet handler om forhold, selv om det bare varer i noen sekundet. Vi har hørt noen morsomme historier her. Et par fra Toronto, som er veldig travle, fløy helt hit for å se oss. Det er fint. Og så kom Elvis Presley på treningen vår i Boston. Alle slags folk møter opp, det liker jeg.

FINSTASEN:
FINSTASEN:  En mann hadde virkelig funnet fram finstasen sin da Liverpool møtte Sporting på Yankee Stadium.

Vil stille opp for fansen

Klopp forteller videre at tidsforskjellen mellom USA og England også har vært viktig i forbindelse med å returnere til Nord-Amerika allerede denne sesongoppkjøringen.

– Vi må komme hit til fansen i USA en gang iblant fordi de sjelden har sjansen til å se oss direkte. Og dersom de ser oss på TV, så må de som oftest stå opp veldig tidlig. Så det er bra at vi kan stille opp for dem.

Etter de tre treningskampene Liverpool har spilt, har man kunnet se at spillerne blir igjen ved banen for å signere supporter-effekter som den amerikanske fansen har tatt med seg. Klopp skulle ønske at klubben kunne gjøre noe lignende i sesongoppkjøringen hjemme i Liverpool.

– Jeg er sikker på at folket i England lurer på hvorfor vi ikke gjør det der, men det er ikke mulig å organisere. Vi forsøkte i fjor med den siste treningskampen mot Torino på Anfield, med familiebilletter, og det var fint å signere ting etter kampen.

– Men i år har vi ikke tiden. Vi ønsket å gjøre det etter kampen mot Schalke, men det gikk ikke, da vi måtte avlyse den treningskampen. Men vi vil prøve å gjøre sånt igjen, vi ønsker å stå nærme fansen, men det er ikke alltid mulig ettersom vi må jobbe vi også. Hovedjobben vår er ikke å signere effekter, men vi ønsker å gjøre det så ofte som mulig.

AUTOGRAFSKRIVING:
AUTOGRAFSKRIVING:  Klopp skulle ønske at Liverpools spillere fikk sjansen til å signere autografer til fansen under en treningskamp på Anfield før sesongstart, men det gikk ikke denne sesongen.

Noe må forbedres

Resultatmessig var ikke oppholdet i USA helt optimalt for Klopp og Liverpool, etter tap for både Dortmund og Sevilla, ble det uavgjort mot Sporting CP. Klopp er klar på at der er ting som må forbedres før sesongen blir sparket i gang.

– Vi har hatt kamper der vi hadde problemer og kunne gjort ting bedre. Se på Dortmund-kampen, vi slapp inn to mål fra dødballer fordi vi ikke trente på dem. Vi må sørge for at de tingene vi var gode på forrige sesong, slik som defensive dødballer, må vi være gode på igjen denne sesongen. Og tingene vi ikke var gode på, skal vi forbedre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]