– Lallana trenger litt hell

Adam Lallana spilte i en dypere posisjon på midtbanen mot Bradford. Jürgen Klopp forklarer valget, og om håpet han har om at Lallana holder seg skadefri fremover.

14. jul 2019 kl 23.21 Odd Sindre Tonning

Lallana har vært en skadeforfulgt spiller de siste sesongene. Nå går han inn i en sesongoppkjøring, hvor han foreløpig har klart å holde seg skadefri. Jürgen Klopp håper engelskmannen har mer flaks med seg fremover når det kommer til skader.

– Lallana trenger litt hell, slik vi alle gjør i livet. Vi må komme oss gjennom kampene uten skader. Det ville vært kult. Og så har vi et par ‘nye’ spillere, som jeg liker å si, denne sesongen, sa Klopp etter seieren over Bradford i søndagens treningskamp.

Dypere posisjon

I kampen mot Bradford kunne man se at Lallana inntok en dypere posisjon på banen enn man vanligvis har sett han i. 31-åringen har som oftest figurert som en offensiv midtbanespiller, men nå kan det virke som om Klopp ønsker å bruke han dypt på midtbanen.

– Lallana er den typen spiller som kan spille der og han nyter «Jorginho-rollen». Jeg håper Maurizio Sarri ikke ser på kampene våre, for dersom han gjør det kommer han til å legge inn et bud.

De siste to sesongene har det bare blitt 25 ligakamper for Adam Lallana, på grunn av hans skadeproblemer. Nå jobber han med å komme tilbake i rytmen sin.

– Det handler om å få Adam tilbake til rytmen sin. Vi ønsker å få han inn tidlig og la han gjøre tingene han er naturlig god på: små flater, sentre ballen og så fra tid til annen tilby løpene fra dypet sammen med Milner dersom det er mulig, forteller Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]