– Vi gjorde det vanskelig for oss selv

Liverpool slo Bradford 3-1 i sesongens andre treningskamp, men hverken Jürgen Klopp eller James Milner var helt fornøyde med kampen.

14. jul 2019 kl 19.20 Odd Sindre Tonning

Liverpool åpnet bra, og presset Bradford langt tilbake i åpningsminuttene av kampen. Det tok bare 13 minutter før James Milner sendte Liverpool i ledelsen, med litt hjelp fra James Vaughan.

– Det er min scoring

Milner fikk ballen fra Ryan Kent etter et hjørnespark, og fyrte av fra like utenfor boksen. Ballen fikk en styring fra Bradford-spiss Vaughan, som spilte ut keeper. Men Milner tar æren for scoringen.

– Jeg løfter hånda og sier at det er min scoring, sa Milner etter kampen.

Fansen hadde knapt nok fått satt seg på setene sine igjen, før Kent var på løp igjen. Han ble felt inne i boksen, og Liverpool fikk et straffespark. Det satte Milner kontrollert i målet og hadde to mål før kvarteret var spilt.

Like før pause ville Rhian Brewster være med på moroa, og scoret på en retur fra et skudd fra Oxlade-Chamberlain, etter at Liverpool hadde kontret flott med Ox og Kent.

– Vi scoret et flott tredje mål, som var en typisk spiss-avslutning av Brewster. Det var veldig fint, sa Jürgen Klopp etter kampen.

Ikke helt fornøyde

I andre omgang klarte ikke Liverpool å sette noen av sine sjanser, selv om de skapte nok til å score flere mål. Derimot var det Bradford som skulle vinne omgangen, når Eoin Doyle scoret på straffespark. Dermed endte Liverpools andre treningskamp for sesongen 3-1 til Liverpool. Likevel var hverken Klopp eller Milner helt fornøyde etter kampslutt.

TØFF KAMP:
TØFF KAMP:  Det ble en tøff kamp for Milner og Liverpool mot Bradford på søndag.

– Vi var ikke så gode i dag som mot Tranmere. Vi har hatt en tøff uke med mange harde treningsøkter. De forsvarte seg dypt og vi var litt upresise med pasningene våre. Men det er noe vi lærer fra. Vi startet positivt i dag, og hadde samme resultat til pause som mot Tranmere, men vi leverte ikke en like god kamp, sa Milner.

– Ofte så er du din egen største motstander. De første 25-30 minuttene var vi veldig gode, og spilte god fotball. Så begynte vi å gjøre livet vanskelig for oss selv. I noen kamper skjer det at du ikke er kreativ, men da må du velge de enkle løsningene. Det gjorde ikke vi i dag, sa Klopp.

– En rørende dag

Men akkurat i dag var det ikke nødvendigvis fotballen som hadde hovedfokus. Kampen var dedikert til tidligere Liverpool- og Bradford-spiller Stephen Darby, og hans organisasjon Darby Rimmer MND Foundation, som samler inn penger og ønsker å skape oppmerksomhet rundt motornervesykdommen MND. I pausen overrakte mellom annet Milner en sjekk til Darby, frå Milners egen organisasjon, James Milner Foundation.

– Det var en flott anledning. Det er en fryktelig sykdom og forhåpentligvis har all oppmerksomheten og pengene som har blitt samlet inn i dag hjulpet, sa Milner.

– Jeg er heldigvis i en posisjon hvor jeg kan hjelpe, og vi ønsker å hjelpe så mye vi kan. Jeg er stolt over å kjenne Darby. Han er en av de hyggeligste personene du kan møte, og i dag kan man se hvor høyt han fortsatt blir verdsatt i Liverpool.

Også Klopp lot seg røre av behandlingen Darby fikk.

– Det var en veldig rørende dag. Det var fint å se hele familien hans etter kampen. Vi nøyt det, det var en veldig fin dag.

– Mye arbeid som gjenstår

Liverpool er nå ferdige med sine treningskamper på engelsk jord før turen går videre til USA. De to kampene endte i 6-0 seier over Tranmere og 3-1 seier over Bradford. Klopp sier at det fortsatt er mye arbeid som gjenstår før sesongen skal sparkes i gang.

– Vi har mye arbeid som gjenstår, mye å lære oss og mye som må forbedres. Vi kommer til å trene så ofte som mulig mellom de tre kampene i USA. Vi har flere spillere tilbake fra ferie og de kommer til å trene som normalt fremover.

Milner forteller at sesongoppkjøringen så langt har vært tøff.

– Vanligvis dreier trening seg om kampen som kommer, men nå før sesongstart er kampene bare enda en treningsøkt. Vi hadde en dobbel-økt i går, dagen før kamp, og det er det sesongoppkjøringen handler om. Det er godt å få minuttene i beina. De første ukene er alltid de tøffeste, det å mentalt være tilbake og fysisk få de første tøffe øktene i beina. Jo lenger vi er sammen, jo bedre føler vi oss.

Men selv om han snakker om at det er fysisk tøft, så kan det nesten virke som om Milner aldri dro på ferie. I sesongens første økt hadde spillerne laktat-test, som Milner gikk seirende ut av. Han kommer ikke til å la ungguttene vinne disse testene uten kamp.

– Nei, jeg kan ikke gi ungguttene en sjanse. De kan bare prøve å stoppe meg. Du ønsker å holde deg i så god form som mulig gjennom sommeren og pushe de unge guttene. Det er viktig, og de pusher meg, forteller Milner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]