Sikter seg inn mot førstelaget

Marko Grujic håper at en problemfri sesong hos Hertha Berlin kan gjøre at han spiller seg inn i førsteelleveren til Liverpool.

14. jul 2019 kl 22.17 Odd Sindre Tonning

Grujic ble Jürgen Klopps første signering etter at tyskeren ble Liverpool-manager i 2015. Siden den gang har serberen bare fått åtte førstelagskamper for Liverpool, og blitt lånt ut til Cardiff og Hertha Berlin.

Snakket med Klopp

Til tross for skadeproblemer i sin første sesong i Hertha, så gjorde Grujic seg så godt bemerket at han fikk seg en ny låneavtale i Bundesliga-klubben. Nå håper han at en god sesong i Tyskland kan hjelpe han i jakten på flere kamper for Liverpool.

– Jeg var i Liverpool i noen dager etter forrige sesong og gjennomførte noen medisinske tester. Vi (Klopp og jeg) satt sammen og snakket om mine planer. Min kontrakt med Liverpool går ut i 2023. Vi så det på samme måte begge to: Jeg klarte bare å gjøre det meste ut av 50 prosent av sjansene mine i Berlin, ettersom noen mindre skader satte meg tilbake, sier Grujik ifølge Liverpool Echo.

– Det er en annen grunn til at jeg ikke ønsket å dra. Jeg har noe uoppgjort i Hertha.

Vil bli en ekte Liverpoolspiller

Grujic spilte 22 kamper i Bundesligaen for Hertha forrige sesong, hvor han scoret 5 mål og hadde en målgivende pasning. Nå returnerer han til klubben for et nytt utlån, og slipper å bli kjent med en ny liga og nye lagkamerater.

– Klopp mente også at det er bedre for min utvikling å bli i Bundesligaen i ett år til

Grujic mener at han hører hjemme på det øverste nivået, og håper at en god sesong i Hertha kan gi han det han trenger for å kjempe om en plass i Liverpool neste sesong.

– Jeg har alltid ment at jeg hører hjemme i en så stor klubb, og det er der jeg ønsker å være. Dersom jeg spiller 34 veldig gode kamper for Hertha, så er sjansene gode for at jeg blir en ekte Liverpool-spiller neste sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]