Nå vil han ikke ta flere straffespark

Sadio Mané gir ansvaret videre.

6. jul 2019 kl 11.40 Arild Skjæveland

Sadio Mané sendte Senegal til kvartfinalen av Afrikamesterskapet fredag kveld etter å ha scoret kampens eneste mål mot Uganda. Men han kunne ha scoret enda et.

Han ble selv felt, og keeperen burde ha fått sitt andre gule kort og blitt utvist, men dommeren lot ham bli på banen. Der kastet han seg riktig vei og reddet straffesparket fra Liverpools angriper.

Vil ikke ta flere straffespark

Det var Sadios sjettes straffespark i karrieren. Han bommet på straffe for Southampton mot Liverpool i 2015/16-sesongen, for Liverpool mot Røde Stjerne forrige sesong, og i de to kampene mot Kenya og Uganda i Afrikamesterskapet denne måneden.

I tillegg brente han det avgjørende straffesparket da Senegal røk ut mot Kamerun på straffer i Afrikamesterskapet 2017. Han har scoret på to straffer i sin karriere. Mot Tunisia i 2017, og i samme kamp som han bommet mot Kenya i årets mesterskap.

Nå vil han gi ansvaret til noen andre.

– Jeg trekker meg som straffeskytter. Jeg har brent straffespark i begge kampene, og må innrømme at det er en dårlig statistikk. Jeg ønsker ikke å straffe laget mitt, og i alle fall ikke nå. Jeg lar noen andre ta straffespark, og vil la lagkameratene mine ordne det. Når jeg er tilbake på klubblaget vil jeg jobbe hardt for å forbedre meg på dette, sier han til media i hjemlandet ifølge Liverpool Echo.

Mané er toppscorer i Afrikamesterskapet med tre mål. Senegal møter Benin i kvartfinalen onsdag kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]