HAR BRENT TO:  Sadio Mané har brent straffespark både mot Kenya og Uganda.

Nå vil han ikke ta flere straffespark

Sadio Mané gir ansvaret videre.

Sadio Mané sendte Senegal til kvartfinalen av Afrikamesterskapet fredag kveld etter å ha scoret kampens eneste mål mot Uganda. Men han kunne ha scoret enda et.

Han ble selv felt, og keeperen burde ha fått sitt andre gule kort og blitt utvist, men dommeren lot ham bli på banen. Der kastet han seg riktig vei og reddet straffesparket fra Liverpools angriper.

Vil ikke ta flere straffespark

Det var Sadios sjettes straffespark i karrieren. Han bommet på straffe for Southampton mot Liverpool i 2015/16-sesongen, for Liverpool mot Røde Stjerne forrige sesong, og i de to kampene mot Kenya og Uganda i Afrikamesterskapet denne måneden.

I tillegg brente han det avgjørende straffesparket da Senegal røk ut mot Kamerun på straffer i Afrikamesterskapet 2017. Han har scoret på to straffer i sin karriere. Mot Tunisia i 2017, og i samme kamp som han bommet mot Kenya i årets mesterskap.

Nå vil han gi ansvaret til noen andre.

– Jeg trekker meg som straffeskytter. Jeg har brent straffespark i begge kampene, og må innrømme at det er en dårlig statistikk. Jeg ønsker ikke å straffe laget mitt, og i alle fall ikke nå. Jeg lar noen andre ta straffespark, og vil la lagkameratene mine ordne det. Når jeg er tilbake på klubblaget vil jeg jobbe hardt for å forbedre meg på dette, sier han til media i hjemlandet ifølge Liverpool Echo

Mané er toppscorer i Afrikamesterskapet med tre mål. Senegal møter Benin i kvartfinalen onsdag kveld.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
22.09.2019 kl 19:50

- Det føles som en stor seier

Jürgen Klopp var fornøyd med hvordan hans lag håndterte det som skjedde på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 19:00

Lårhøne for Sadio Mané

Liverpools nr. 10 måtte forlate banen på Stamford Bridge midtveis i 2.omgang.

+
22.09.2019 kl 18:29

Alexander-Arnold om hvorfor han tok frisparket

Trent Alexander-Arnold åpnet årets scoringskonto i en hard batalje på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 12:51

Assistkonge Alexander-Arnold vil score flere mål

Trent Alexander-Arnold om hva han ønsker å forbedre, hvilke backer han beundrer og hvordan han er blitt mer etablert i Liverpools tropp.

+