Nå vil Liverpool-eieren vinne ligaen

Etter Champions League-triumfen gjør Liverpool-eier John W Henry det klart at målet er å vinne Premier League neste sesong.

1. jul 2019 kl 11.21 Einar Kvande

Neste år vil det være 30 år siden sist Liverpool vant ligaen, og ligatrofétørken er det neste Liverpools eiere, FSG, håper å få gjort noe med.

Jürgen Klopps mannskap tapte bare en ligakamp forrige sesong, men det var den avgjørende kampen mot ligavinner Manchester City, som førte til at de blå stakk av med ligamesterskapet med ett poengs margin.

Tror fansen helst vil vinne ligaen

Å løfte Champions League-trofeet i Madrid var et godt plaster på såret for de røde, men John W Henry vet så meget vel at det trofeet Liverpool-fansen ønsker seg mest av alt er Premier League-trofeet.

– For meg er det større å vinne Champions League enn å vinne serien i England, men jeg tror det stemmer at fansen helst ønsker å vinne ligaen, sier Henry i et intervju med Press Association.

Unnvek transferspørsmål

– Vi må få de spillerne vi har i form igjen, svarte Liverpool-eieren når det ble spørsmål om spilleroverganger.

– Vi må få Alex Oxlade-Chamberlain i form igjen, og vi må få Adam Lallana i form igjen.

Har tro på Divock

– Det er ikke opp til meg, men jeg tipper vi får se mer til Divock Origi neste sesong. Jeg synes han har noe spesielt. Han er sterk og hurtig, og scorer mål. Jeg har en veldig god følelse med tanke på neste sesong.

Selv om Liverpool sanket ett poeng for lite til å vinne Premier League, synes Henry at spillerne har all grunn til å være stolte over sesongen de har lagt bak seg.

– Våre gutter ga alt fra første til siste dag av sesongen. Det var en lang sesong. De spilte opp mot sitt beste hele tiden, og ga alt. Det spilte ingen rolle hvem som var motstander, de løp mer enn motstanderen, og jeg følte at de hadde fortjent å vinne ligatrofeet. Men vi stakk av med det største trofeet av dem alle, så jeg er veldig godt fornøyd.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]