IKKE SNAKK OM Å BYTTE:  Pep Guardiola mener det er alfa og omega å vinne Premier League for å beholde respekten til sine spillere.

Pep forklarer hvorfor han ikke ville ha byttet

Mange har antydet at klubbene gladelig ville ha byttet titler etter at Manchester City vant Premier League og Liverpool vant Champions League.

I et intervju med den katalanske avisen Ara insisterer Manchester City-manager Pep Guardiola på at Premier League alltid vil være hans prioritet foran Champions League.

Manchester City fikk kamp til døra om ligatittelen av Liverpool, og de lyseblå var bare poenget foran de røde da sesongen er over, og endte på 98 poeng.

Liverpool vant imidlertid Champions League for sjette gang, da de slo Tottenham i finalen i Madrid for en måned siden.

MISUNNELIG PÅ KLOPP:  Pep Guardiola skulle gjerne ha vunnet Champions League, men vil alltid prioritere ligaen først.

Mange har siden den gang antydet at klubbene gladelig hadde byttet titler, siden det nærmer seg 30 år siden Liverpool vant sitt siste ligamesterskap, mens Manchester City aldri har vunnet Champions League. Dette vil imidlertid ikke Pep Guardiola være med på. Nå håper han at City skal bli bare den femte klubben i historien til å vinne ligaen tre sesonger på rad. Bare Huddersfield, Arsenal, Liverpool og Manchester United har klart det tidligere.

Minner om at Liverpool ikke har vunnet ligaen på 30 år

– Liverpool vant Champions League, men dette var første gang på 10 år at et lag har vunnet Premier League to sesonger på rad, påpeker Guardiola.

– Jeg er sikker på at Liverpool ivrer etter å vinne Premier League. De har ikke vunnet ligaen på 30 år, og vi så hvor gode Liverpool var denne sesongen, fortsetter City-manageren.

– Jeg er alltid veldig sliten når sesongen er over, selv om du blir mindre sliten når du vinner.

– Det å vinne gir deg lyst til å vinne mer, og det gir deg energi. Det er slikt som gir deg ligamesterskap. Derfor sier jeg til folk som påpeker at jeg ikke har vunnet Champions League med City at jeg gjerne skulle ha gjort det, men det er ligamesterskapet som gjør at spillerne tror på deg, for da vinner du hver tredje dag.

– Når du taper slutter spillerne å tro på deg. Det er ligaen som gir deg respekt. Det er grunnen til at ligaen alltid har hatt topp prioritet for meg. Jeg kan ikke overlate ting til tilfeldighetene i ligaen for å vinne en turnering det er vanskeligere å kontrollere, slik som Champions League eller cupene i England.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
22.09.2019 kl 19:50

- Det føles som en stor seier

Jürgen Klopp var fornøyd med hvordan hans lag håndterte det som skjedde på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 19:00

Lårhøne for Sadio Mané

Liverpools nr. 10 måtte forlate banen på Stamford Bridge midtveis i 2.omgang.

+
22.09.2019 kl 18:29

Alexander-Arnold om hvorfor han tok frisparket

Trent Alexander-Arnold åpnet årets scoringskonto i en hard batalje på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 12:51

Assistkonge Alexander-Arnold vil score flere mål

Trent Alexander-Arnold om hva han ønsker å forbedre, hvilke backer han beundrer og hvordan han er blitt mer etablert i Liverpools tropp.

+