Pep forklarer hvorfor han ikke ville ha byttet

Mange har antydet at klubbene gladelig ville ha byttet titler etter at Manchester City vant Premier League og Liverpool vant Champions League.

1. jul 2019 kl 08.28 Einar Kvande

I et intervju med den katalanske avisen Ara insisterer Manchester City-manager Pep Guardiola på at Premier League alltid vil være hans prioritet foran Champions League.

Manchester City fikk kamp til døra om ligatittelen av Liverpool, og de lyseblå var bare poenget foran de røde da sesongen er over, og endte på 98 poeng.

Liverpool vant imidlertid Champions League for sjette gang, da de slo Tottenham i finalen i Madrid for en måned siden.

MISUNNELIG PÅ KLOPP:
MISUNNELIG PÅ KLOPP:  Pep Guardiola skulle gjerne ha vunnet Champions League, men vil alltid prioritere ligaen først.

Mange har siden den gang antydet at klubbene gladelig hadde byttet titler, siden det nærmer seg 30 år siden Liverpool vant sitt siste ligamesterskap, mens Manchester City aldri har vunnet Champions League. Dette vil imidlertid ikke Pep Guardiola være med på. Nå håper han at City skal bli bare den femte klubben i historien til å vinne ligaen tre sesonger på rad. Bare Huddersfield, Arsenal, Liverpool og Manchester United har klart det tidligere.

Minner om at Liverpool ikke har vunnet ligaen på 30 år

– Liverpool vant Champions League, men dette var første gang på 10 år at et lag har vunnet Premier League to sesonger på rad, påpeker Guardiola.

– Jeg er sikker på at Liverpool ivrer etter å vinne Premier League. De har ikke vunnet ligaen på 30 år, og vi så hvor gode Liverpool var denne sesongen, fortsetter City-manageren.

– Jeg er alltid veldig sliten når sesongen er over, selv om du blir mindre sliten når du vinner.

– Det å vinne gir deg lyst til å vinne mer, og det gir deg energi. Det er slikt som gir deg ligamesterskap. Derfor sier jeg til folk som påpeker at jeg ikke har vunnet Champions League med City at jeg gjerne skulle ha gjort det, men det er ligamesterskapet som gjør at spillerne tror på deg, for da vinner du hver tredje dag.

– Når du taper slutter spillerne å tro på deg. Det er ligaen som gir deg respekt. Det er grunnen til at ligaen alltid har hatt topp prioritet for meg. Jeg kan ikke overlate ting til tilfeldighetene i ligaen for å vinne en turnering det er vanskeligere å kontrollere, slik som Champions League eller cupene i England.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]