Unge backer kan få sjansen til å vise seg frem

Det faktum at Alberto Moreno har forlatt Liverpool kan medføre at et par av Liverpools unge venstrebacker får sjansen under preseason.

1. jul 2019 kl 10.29 Einar Kvande

Liverpools første preseasonkamp for sesongen, mot Tranmere Rovers, er bare ti dager unna. Det er ventet at Jürgen Klopp gir flere unge spillere sjansen til å vise seg frem i denne kampen. Tidligere Liverpool-forsvar Stephen Warnock tror at venstrebackene Adam Lewis (19) og Yaser Larouci (18) er blant akademispillerne som kan få spilletid på Prenton Park.

Allsidig

– En førstelagsspiller i form av Alberto Moreno har forlatt klubben, og da må Adam se på det som en mulighet, uttaler Warnock til Liverpoolfc.com.

– Vi vet at manageren vil gi unge spillere en sjanse, men jeg tror også han vurderer å hente inn en ny venstreback. Derfor må Adam stå på, og gjøre det best mulig under preseason, slik at manageren blir i tvil om han trenger å kjøpe en ny back, fortsetter den tidligere forsvarsspilleren.

– Adam kan spille i flere posisjoner, inkludert på midtbanen, men jeg tror han har størst sjanse til å slå igjennom som venstreback.

BLE OMSKOLERT:
BLE OMSKOLERT:  Yasser Larouci spilte venstreback i 2018/19.

Omskolert

Yasser Larouci ble omskolert fra ving til venstreback av U18-manager Barry Lewtas for ett år siden, etter at Lewis ble fast inventar på U23-laget. Det viste seg å være et godt trekk, og Larouci var med på å vinne FA Youth Cup med Liverpool.

– Yasser hadde en veldig god sesong. Han har løpskraft, og liker å være med fremover. Men han er påpasselig med å komme raskt tilbake i posisjon. Ja, han må bli bedre defensivt, men så snart han lærer det har han hurtigheten som gjør at det ikke er så mange som vil komme forbi ham i en mot en-situasjoner, mener Warnock.

– Yasser er veldig sterk, og vanskelig å stoppe. For meg fremstår han som et spennende talent, som har funnet seg raskt tilrette i venstreback-rollen. Jeg tror han forstår posisjonen ganske godt til å være en spiller som har spilt der i så kort tid.

– I finalen i juniorcupen var Yasser en av Liverpools beste spillere. Han var strålende, selv om han var litt på hæla et par ganger. Han tok seg inn igjen, og vil lære av sine feil, avslutter Warnock.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]