HAR TRENT MED FØRSTELAGET:  Adam Lewis forsøker å stoppe Roberto Firmino under treningsleiren i Marbella i februar.

Unge backer kan få sjansen til å vise seg frem

Det faktum at Alberto Moreno har forlatt Liverpool kan medføre at et par av Liverpools unge venstrebacker får sjansen under preseason.

Liverpools første preseasonkamp for sesongen, mot Tranmere Rovers, er bare ti dager unna. Det er ventet at Jürgen Klopp gir flere unge spillere sjansen til å vise seg frem i denne kampen. Tidligere Liverpool-forsvar Stephen Warnock tror at venstrebackene Adam Lewis (19) og Yaser Larouci (18) er blant akademispillerne som kan få spilletid på Prenton Park.

Allsidig

– En førstelagsspiller i form av Alberto Moreno har forlatt klubben, og da må Adam se på det som en mulighet, uttaler Warnock til Liverpoolfc.com.

– Vi vet at manageren vil gi unge spillere en sjanse, men jeg tror også han vurderer å hente inn en ny venstreback. Derfor må Adam stå på, og gjøre det best mulig under preseason, slik at manageren blir i tvil om han trenger å kjøpe en ny back, fortsetter den tidligere forsvarsspilleren.

– Adam kan spille i flere posisjoner, inkludert på midtbanen, men jeg tror han har størst sjanse til å slå igjennom som venstreback.

BLE OMSKOLERT:  Yasser Larouci spilte venstreback i 2018/19.

Omskolert

Yasser Larouci ble omskolert fra ving til venstreback av U18-manager Barry Lewtas for ett år siden, etter at Lewis ble fast inventar på U23-laget. Det viste seg å være et godt trekk, og Larouci var med på å vinne FA Youth Cup med Liverpool.

– Yasser hadde en veldig god sesong. Han har løpskraft, og liker å være med fremover. Men han er påpasselig med å komme raskt tilbake i posisjon. Ja, han må bli bedre defensivt, men så snart han lærer det har han hurtigheten som gjør at det ikke er så mange som vil komme forbi ham i en mot en-situasjoner, mener Warnock.

– Yasser er veldig sterk, og vanskelig å stoppe. For meg fremstår han som et spennende talent, som har funnet seg raskt tilrette i venstreback-rollen. Jeg tror han forstår posisjonen ganske godt til å være en spiller som har spilt der i så kort tid.

– I finalen i juniorcupen var Yasser en av Liverpools beste spillere. Han var strålende, selv om han var litt på hæla et par ganger. Han tok seg inn igjen, og vil lære av sine feil, avslutter Warnock.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
17.08.2019 kl 20:25

– Jeg var imponert over hvor gode vi var

Jürgen Klopp var veldig fornøyd med prestasjonen på St. Mary’s.

+
17.08.2019 kl 18:35

VAR-drama da Manchester City avga poeng på hjemmebane

Liverpool overnatter på tabelltoppen, og blir der minst frem til mandag kl. 23.00.

+
17.08.2019 kl 17:28

– Forsvaret må ta sin del av skylden for tabben

Jürgen Klopp sine tanker etter seieren på St. Mary’s.

+
17.08.2019 kl 16:18

Mané var banens klart beste spiller da Liverpool kom fra St. Mary's med tre poeng

Vår spillerbørs etter 2-1 seieren på St. Mary's.

+