VIKTIG PERIODE:  Jürgen Klopp vil gjerne at pre-season skal vare lenger enn i dag.

Ønsker enda mer tid til trening

– Det er enkel idrettsvitenskap, sier Jürgen Klopp.

Liverpools pre-season begynte 6. juli, men med en svært redusert stall på grunn av sommerens landskamper og mange med forsinket ferie. Ennå mangler sentrale spillere for Klopp, og det er under to uker til ligastarten.

Om ei uke tjuvstarter sesongen med Community Shield på Wembley.

– Ikke den lengste oppkjøringen

Etter å akkurat ha kommet tilbake fra USA-turen, hvor det ble spilt tre kamper, venter Napoli i Edinburgh i kveld. Så går turen til Frankrike for en ny treningsleir kommende uke.

Midtveis i det oppholdet skal Liverpool til Genève for å møte Lyon.

– Vår pre-season er vanskelig, og omstendighetene er åpenbart vanskelige. Vi har ikke den lengste oppkjøringen i historien, og vi har skift etter skift. Vi har trent mer før kamper enn vi vanligvis ville gjort. Det er sånn vi gjør det under pre-season, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Du ser det i kampene. For å få friske bein, må man være sliten på et tidspunkt, og det er den perioden vi er inne i. Vi møter i tillegg sterke motstandere.

– Jeg har det greit med situasjonen vi er inne i, og jeg håper jeg kan fortsette å si det. Spillerne er nødt til å ta det neste steget, og neste på programmet er Napoli i Edinburgh.

– Ikke sånn det skal være

Fem spillere returnerer etter Napoli-kampen – til treningsleiren i Evian. Det er Mohamed Salah, Roberto Firmino, Alisson Becker, Xherdan Shaqiri og Naby Keïta.

Dermed vil det kun være Sadio Mané som mangler. 27-åringen slutter seg til stallen neste mandag, dagen etter Community Shield, slik at han får siste uka på Melwood før Premier League-starten.

– Det er fornuftig. Spillerne blir i bedre og bedre form for øyeblikket, sier Klopp.

Men Afrikamesterskapet-finalist Mané returnerer etter kun to uker med sommerferie.

Salah, Firmino og Alisson kommer tilbake etter tre uker med fri.

– Det er ikke sånn det skal være. Jeg vet at ingen egentlig tenker over det, men disse gutta har en fysisk jobb, og de bør jobbe på høyeste nivå for å trene.

– Det er enkel idrettsvitenskap. For å komme i form, trenger du skikkelig intensitet, og så trenger du en pause. Deretter trenger du intensitet igjen som hever nivået ditt. Sånn har det fungert i 100 år, det vet vi.

– Problemet er bare at vi ikke lenger gir dem en pause. Så hvordan kan nivået deres øke? Det er problemet. Det er likt for alle lag, men vi kan ikke gjøre noe med det.

– Da jeg spilte selv, hadde vi seks eller sju uker med sommerpause noen ganger. Det er bra for å hvile, men ikke så bra fordi du mister mye mer enn under en tre eller fire uker lang pause på grunn av utholdenhetsnivået ditt.

– Men mer tid til trening hadde ikke vært en dårlig idé, for å være ærlig.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+