Real Madrid er rikest i verden - Liverpool på åttendeplass

På Forbes liste over verdens rikeste fotballklubber dominerer Premier League-klubbene, men det er Real Madrid som topper.

11. jul 2019 kl 15.36 Odd Sindre Tonning

Den årlige oversikten til Forbes viser at Liverpool er på åttendeplass på listen over de mest verdifulle klubbene i verden, etter å ha økt verdien sin med 12 prosent fra forrige sesong. På listen er det Premier League-klubber som dominerer, men likevel er det to spanske klubber som topper.

9 av de 20 mest verdifulle

Listen til Forbes viser de 20 mest verdifulle klubbene i verden for øyeblikket, og nesten halvparten av lagene på listen kommer fra England. Alle 'topp seks' lagene fra Premier League er inne på topp ti, mens Newcastle, Everton og West Ham også er inkludert i topp 20. Dermed er ni av de 20 mest verdifulle lagene i verden engelske.

Liverpool er blitt plassert på åttendeplass på Forbes liste, bak fire andre engelske klubber. Det er Real Madrid som ligger på topp, med en antatt verdi på $4,24mrd. Ikke langt bak dem følger Barcelona på andreplass, mens Manchester United er på tredjeplass, og dermed også den mest verdifulle klubben i England.

Bayern München er det eneste tyske laget som kom med på topp ti listen med sin fjerdeplass, mens også Borussia Dortmund og Schalke 04 er inne på topp 20.

Ellers er det Manchester City, Chelsea og Arsenal som er lagene som er foran Liverpool på listen. Liverpools verdi er på $2,2mrd, ikke langt bak Arsenal.

Tre lag viser muskler

Forfatteren av listen har også laget fire ulike kilder for hvor de ulike klubbene tjener penger. Det er på omsetning på kampdag, TV-penger, kommersielle inntekter og merkevare. På disse fire kategoriene er det bare de tre rikeste, Real Madrid, Barcelona og Manchester United som er inne på topp fem i alle kategoriene. Bayern München er med på tre kategorier, Manchester City to og Arsenal og Chelsea på en hver.

På TV-penger er det Real Madrid som har størst fortjeneste, mens Manchester City, Manchester United og Chelsea også kommer med på listen. Barcelona er det siste laget som utgjør topp fem her.

Ingen kategorier blir toppet av engelske klubber. I tillegg til TV-inntektene topper Real Madrid også listen når det kommer til varemerke og kommersielle inntekter, mens Barcelona går til topps på omsteningen deres på kampdager.

Tallene skal være basert på inntektene klubbene hadde gjennom 2017/18-sesongen. Etter årets suksess i Champions League kan man forvente at Liverpool vil hevde seg sterkere neste gang Forbes publiserer sin liste.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]