Skal ha vunnet kampen om stortalent

Den yngste spilleren som noen gang har vært på banen i Premier League vil slutte seg til Liverpool i løpet av sommeren.

8. jul 2019 kl 09.46 Einar Kvande

Sam Wallace i The Telegraph skriver at Fulhams Harvey Elliott har bestemt seg for å fortsette karrieren i Liverpool.

En rekke europeiske storklubber har ligget langflate etter den engelske U17-landslagsspilleren, som ikke kan skrive under på en profesjonell kontrakt før han fyller 17 år i april neste år. En rekke Premier League-klubber har hatt Elliott på ønskelista, i tillegg til at utenlandske klubber som Real Madrid, Paris Saint Germain og RB Leipzig har hatt spilleren i kikkerten.

2003-modell

Wallace skriver at Elliott bestemte seg for å fortsette karrieren i Liverpool tidligere denne måneden, etter at hans avtale med Fulham løp ut i juni. Liverpool må betale Fulham et betydelig kompensasjonsbelp for 2003-modellen.

Elliott debuterte for Fulham i september i fjor, i en ligacupkamp mot Millwall, bare 15 år og 174 dager gammel. Han fikk sin Premier League-debut som innbytter mot Wolves i mai, 16 år og 30 dager gammel.

Startet i QPR

16-åringen startet karrieren hos Queens Park Rangers, men flyttet senere til London-rival Fulham. De siste sesongene har han spilt for Fulhams U18 og U23-lag.

Elliott kan benyttes som høyreving eller som indreløper. Han beskrives som god til å lese spillet, og god til å løpe med ballen i beina. Han er rask, og derfor dyktig i en-mot-en-situasjoner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]