Mané med rekord han gjerne skulle ha vært foruten

Sadio Mané har vært Senegals store stjerne under Afrikamesterskapet, men alt har ikke vært rosenrødt for Liverpool-angriperen.

8. jul 2019 kl 08.31 Einar Kvande

Sadio Mané har i løpet av Afrikamesterskapet satt en rekord han gjerne skulle ha vært foruten. Han er nemlig blitt den første spilleren i mesterskapets historie til å bomme på to strafffespark i løpet av turneringen.

Inside World Football melder at det totalt er blitt bommet på 28 straffespark i løpet av alle årene mesterskapet er blitt spilt. Straffebommene er fordelt på 27 spillere, og dermed er Mané den eneste som har bommet to ganger.

Kvartfinale onsdag kveld

Liverpool-spilleren har ledet Senegal til en kvartfinale, og scoret kampens eneste mål da Uganda ble slått 1-0 i 1/8-finalen. Men han bommet som kjent også på straffespark i den kampen. Mané er turneringens toppscorer med tre mål så langt. Han bommet også på straffe i 2-0 seieren over Kenya tidligere i mesterskapet.

Mané uttalte etter seieren over Uganda at han ikke ønsker å ta flere straffespark.

Sengal møter Benin i kvartfinalen, som spilles onsdag kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]