Ukjent unggutt kan få debuten på torsdag

Anderson Arroyo kan få sin Liverpool-debut når klubben spiller sin første treningskamp denne sommeren.

8. jul 2019 kl 18.08 Hans Christian Boge-Fredriksen

Med en rekke sentrale spillere fortsatt ute på landslagsoppdrag eller ferie kan det åpne muligheten for flere ubeskrevne spillere i Liverpools lagoppstilling i pre-seasons første kamp – Arroyo er nok den mest ukjente.

Kan starte som venstreback

Arroyo er en 19 år gammel venstreback fra Colombia, og torsdag kveld kan han fort få sin debut for Liverpool i bortekampen mot Tranmere Rovers.

Med Andy Robertson på ferie og Alberto Moreno ute av klubben er det mangel på venstrebacker for øyeblikket.

Av spillerne som har returnert til Melwood de siste dagene har både Joe Gomez og James Milner erfaring på venstrebacken, men det kan hende Jürgen Klopp gir Arroyo muligheten fra start mot det nyopprykkede League One-laget.

Mangel på arbeidstillatelse

Arroyo ble hentet til Liverpool vinteren 2018 – i skyggen av overgangen til Virgil van Dijk.

Nå er det halvannet år siden Liverpool signerte han, men grunnet problemer med arbeidstillatelsen har Colombianeren til gode å få minutter i den røde drakten.

Det første halvåret tilbragte han på utlån til Mallorca B, mens han denne sesongen var utlånt til Gent. Det ble ingen kamper i begge utlånsperiodene, og Arroyo returnerte til Liverpool for en drøy uke siden.

Det er forventet at Arroyo, som fyller 20 år i september, blir sent ut på et nytt lån i dette overgangsmarkedet for å skaffe seg arbeidstillatelse.

For at han skal få arbeidstillatelse må han spille en del kamper for Colombias landslag, eller spille jevnlig i en av de andre store ligaene. For øyeblikket et det sistnevnte som er mest sannsynlig at skjer først.

I sommer startet han samtlige av Colombia sine fem kamper i U20-VM, før de røk ut i kvartfinalen mot Ukraina som senere ble mestere.

Arroyo trenger ikke arbeidstillatelse for å spille treningskamper, og er derfor aktuell før torsdagens kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]