- Vi har fått smaken på å vinne et stort trofé

Jordan Henderson har fått en større sommerpause enn på lenge, og føler seg både uthvilt og sulten til å følge opp siste års uforglemmelige sesong.

19. jul 2019 kl 10.45 Torbjørn Flatin

- Det føles godt, det er klart, sier Jordan Henderson til Liverpools offisielle webside når han blir spurt om hvordan det er å komme tilbake til klubben som vinner av Champions League.

- Jeg har fått en pause på noen uker, som trolig er det lengste avbrekket jeg har hatt på ganske lenge, noe som har vært fint. Jeg har likevel holdt på med litt trening for å holde det hele i gang og jeg føler meg bra. Nå ser jeg bare fram til å få noen minutter i kamp.

Enda mer selvtillit

En må kunne si at Jordan Henderson har vært en noe omdiskutert kaptein i Liverpool, hvor det har vært usikkert hvorvidt han kvalifiserte til en plass på laget. Noen store opptredener i avgjørende kamper mot slutten av forrige sesong, samt det at han kunne løfte pokalen i Madrid har både styrket hans posisjon og kanskje også lettet et ansvar og en bør han har følt.

- Det er noe du tenker tilbake på. Det var slikt et enormt øyeblikk for meg, i realiteten for alle i klubben. Samtidig vet jeg ikke om det helt har sunket inn, eller om det vil gjøre det før jeg er ferdig med å spille, forklarer Hendo om kvelden da Tottenham ble beseiret i finalen i Champions League.

- Det var et stort øyeblikk og du ønsker å prøve å gjøre det igjen, ikke sitte på en strand og gjøre ingenting. Slik følte jeg det med en gang.

- Det har gitt oss smaken på det å vinne et stort trofé. Det vil gi oss selvtillit til bare å ønske det mer og mer. Forhåpentligvis kan vi oppfylle de ønskene.

Ønsker å gjenta øyeblikket

Henderson fylte 29 år i juni og føler at han kan ha flere år igjen på toppen.

- Det er en kort karriere, dette er min niende sesong og de årene har bare flydd unna. Jeg føler meg fortsatt som at jeg er 21(!) Jeg ønsker bare å gjøre maksimalt ut av det jeg har igjen og at jeg kan ha flere slike store øyeblikk.

Etter den omtalte triumfen i Madrid kunne Jordan feire nede på banen sammen med sin far.
- Det var en utrolig opplevelse, ikke bare for min far men hele min familie, mine venner, mine lagkamerater, alle.

- Derfor ønsker du å gjøre det igjen, men dette dreier seg ikke om meg. Det er klart at det er en stor ære og at jeg er stolt av å være kaptein for dette laget og denne klubben, men for meg dreier deg seg om å gjøre alt på vegne av laget. Det er så mange ledere og kapteiner i dette laget og jeg er bare stolt over å kunne være en del av det.

Har hatt stadig fremgang

Ifølge liverpoolfc.tc er Liverpools nr. 14 nå bare 15 kamper fra å komme inn blant topp 50 av de som har spilt flest kamper med en liverbird på brystet.

- Jeg er stolt over det også, men for øyeblikket er det bare et tall, sier Henderson når han blir minnet om at klubben har ham registrert med 324 offisielle kamper.

- Jeg ønsker bare å konsentrere meg om å spille så bra som mulig. Det har ikke noe med at jeg ikke føler meg beæret over å ha spilt så mye som jeg har gjort, men jeg håper å spille mange flere og jeg føler dette er noe du ønsker å se tilbake på etter at karrieren er over.

- Nå ser jeg fram til neste sesong. I mine øyne har vi hatt fremgang under hver av de siste sesongene og vi ønsker å ha det også det kommende året. Du er nødt til å bli bedre da Premier League hele tiden blir bedre. Du har City og du har også andre lag som vil bli bedre.

- Vi er igjen klare til å lære fra manageren og trenerstaben. Vi er klare til å gi alt. Gjør vi det vil vi igjen ha gode sjanser til å vinne trofeer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]