– Den eneste kandidaten til å erstatte Klopp

Jerzy Dudek holder Steven Gerrard som det eneste alternativet til å erstatte Jürgen Klopp – selv om han er overasket over at sin tidligere lagkamerat ble manager.

26. aug 2019 kl 18.39 Hans Christian Boge-Fredriksen

Dudek spilte med Gerrard i seks sesonger fra 2001 til 2007, og sammen sto de for kanskje det største øyeblikket i klubbens historie da Champions League-finalen ble vunnet i 2005.

Totalt fikk den polske keeperen 186 kamper for Liverpool i alle turneringer. I tillegg til Champions League-triumfen vant han også FA-cupen og Ligacupen i sin tid på Merseyside.

Gerrard er eneste kandidat

Jürgen Klopp har nå en kontrakt med Liverpool til 2022, en kontrakt det ikke er sikkert manageren forlenger. Dudek ser på Gerrard som det eneste valget for tyskerens arvtager.

– Da jeg var i Liverpool nylig, var det ingen hemmelighet at Steven er mannen, og faktisk den eneste kandidaten til å erstatte Klopp når han bestemmer at tiden hans på Anfield er over, sier Dudek til Przeglad Sportowy, sitert av Daily Record.

– Alle vet at før eller siden vil den fantastiske kapteinen returnere.

Overrasket over at Gerrard ble manager

Selv med seks sesonger på samme lag, hørte Dudek aldri noe om at sin kaptein fra 2003 til 2007 ønsket å bli manager.

BLE HELT:
BLE HELT:  Dudek ble den store helten da Liverpool vant straffesparkkonkurransen mot AC Milan i 2005.

– Jeg var med Steven i Liverpool-garderoben i mange år. Jeg må innrømme jeg var forbløffet over at han ble manager så tidlig etter å ha sluttet å spille, sier keeperen.

– Jeg brukte mye tid med han privat også, og ikke en gang nevnte han at han ville bli en manager.

– Men han passer ideelt til det siden han var en fantastisk leder som kaptein, han styrte garderoben på en glimrende måte. Men helt ærlig, jeg ville ledd av deg hvis du fortalte med at han ville bli en manager.

Etter sin tid i Liverpool gikk Dudek til Real Madrid hvor han spilte frem til han la skoene på hylla i 2011.

Gerrard på sin side la opp i november 2016, før han begynte som trener i Liverpool-akademiet i februar 2017. Allerede sommeren 2018 ble han ansatt i den skotske storklubben Rangers.

– Mange av de aller beste spillerne tar gjerne en pause etter at spillerkarrieren er over og returnerer til familien, som har ofret mye under deres karriere. Men Steven hoppet raskt fra å trene de yngre i Liverpool til å bli manager i Rangers, sier Dudek.

– Og det var ikke et åpenbart valg heller siden han tok for seg en veldig vanskelig oppgave. Rangers hadde akkurat kommet ut av økonomisk trøbbel, de hadde usikkerhet ved ledelsen, og nylig returnert til den øverste divisjonen.

– Men utviklingen hans har vært rask, fordi ingen forventet det og han har overgått forventingene.

– Mange grunner til suksessen hans

Selv om Dudek ble overrasket over Gerrards steg inn i trenerrollen, kan han peke ut flere grunner til at han også har levert i den rollen.

I RANGERS:
I RANGERS:  Gerrard har med seg Gary McAllister som assistent i Rangers.

– Det er mange grunner til suksessen hans. Steven har nese for gode spillere, han kan håndtere vanskelige situasjoner og han har omringet seg med de riktige folkene, som Gary McAllister, som på mange måter er hans fotball-mentor, siden han hjalp han mye i Liverpool, sier Dudek, før han fortsetter:

– Steven har også muligheten til å bruke kunnskapen til Jürgen Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]