– Det har vært 18 utrolige måneder

Virgil van Dijk mener det er utrolig viktig for lagets utvikling å vinne trofeer.

16. aug 2019 kl 10.19 Arve Vassbotten

Virgil van Dijk ble tidenes dyreste forsvarsspiller da han kom til Liverpool for 75 millioner pund i januar 2018.

Halvannet år etter at midtstopperen kom til klubben fra lørdagens motstander Southampton, har han vært med å innkassere to trofeer for Liverpool, og vært nær å kapre to andre.

– Det har vært 18 utrolige måneder. Jeg var selvsagt skuffet over at vi tapte finalen mot Real Madrid, men jeg vet også at vi har mer i vente, vi må bare fortsette nå, og være klare på hva vi ønsker, sier van Dijk til The Mirror.

Kom for å vinne

Med nederlenderen som forsvarssjef har Liverpool vunnet både Champions League og UEFA Super Cup på bare noen få måneder.

CALM AS YOU LIKE:
CALM AS YOU LIKE:  He's Virgil van Dijk.

– Da jeg signerte for Liverpool var det definitivt med en drøm om å vinne trofeer. Og før jeg kom til klubben og da jeg tok beslutningen, satte jeg meg noen mål, og disse tingene var en del av mine mål. Å vinne trofeer var en del av min beslutning om å signere, sier han.

– Du tar alle muligheter du har til å vinne en pokal. Det er alltid målet, og det å vinne gjør det litt enklere neste gang.

– Viktig for lagets utvikling og mentalitet

Det siste trofeet ble vunnet etter 120 minutter og på straffesparkkonkurranse i Istanbul, en tøff kamp før en ny serierunde i Premier League. Men for van Dijk er det viktigste å ta trofeer uansett hvilket det er, og uansett hvor vanskelig det er å sikre seg pokalen.

– Det er utrolig viktig. Jeg mener det er veldig viktig for lagets utvikling. Å vinne et trofé er viktig for mentaliteten, og vi gjorde det på den vanskelige måten.

– Vi skulle gjerne ha gjort det enklere for oss selv, men til slutt er det det å vinne som teller, det er bra å ha den mentaliteten.

Lørdag fortsetter jakten på det første seriemesterskapet på 30 år, og trofeene gir også van Dijk optimisme i den 37-kamper lange jakten som gjenstår til siste serierunde 17. mai 2020.

– Vi burde ha selvtillit, vi har et fantastisk lag, en utrolig tropp og vi burde ha tro på oss selv, vi trenger å tro på oss selv, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]