BAYERN-KLAR:  Philippe Coutinho ønsket seg tilbake til Liverpool, men skal nå spille for Bayern München på lån denne sesongen.

– Det høres litt rart ut, men vi hadde ikke råd

Liverpool avslo muligheten til å hente Coutinho tilbake.

Bare halvannet år etter rekordovergangen fra Liverpool til Barcelona er Philippe Coutinho nå klar for Bayern München på lån.

Bundesliga-mesteren betaler 8,5 millioner euro for låneavtalen, samt hele spillerens lønn, og kan gjøre overgangen permanent for 120 millioner euro etter sesongslutt.

Rask avgjørelse

Liverpool vurderte også mulighetene rundt en Coutinho-retur denne sommeren, men gjorde det raskt klart at de ikke var interessert i tilbudet Barcelona la frem.

– Det høres litt rart ut, men vi hadde ikke råd til det. Vi har allerede brukt pengene som vi fikk for ham, forklarer Jürgen Klopp til Goal.

Ifølge James Pearce i The Athletic ville det nemlig kostet rødtrøyene i overkant av 21 millioner pund å sikre seg Coutinho bare for de ni neste månedene – i form av lønn og lånekompensasjon.

Og klubbledelsen tror ikke brasilianeren ville kommet rett inn på laget igjen, men heller vært i en posisjon hvor han kunne kjempet med andre spillere om plassen.

– Liverpool var førstevalget

«Med summene som er involvert og oppdraget hans om å gjenoppbygge den knuste selvtilliten sin tatt i betraktning, ville ikke det passet noen», skriver Pearce.

Selv ønsket Coutinho å spille på Anfield igjen, ifølge The Athletic. 27-åringens representanter skal ha vært tydelige på at førstevalget var en Liverpool-retur, men totalpakken passet ikke for de røde.

«Å hente tilbake Coutinho ville ikke ha påvirket garderoben negativt», fortsetter Pearce. «Det er ingen sure miner mot ham. De ønsker ham alt godt i Bayern og håper han får karrieren tilbake på rett kjøl.»

– Overgangen er fornuftig for alle parter, forteller Klopp til Goal.

Coutinho har fått tildelt draktnummer 10 i den tyske storklubben.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+