BAYERN-KLAR:  Philippe Coutinho ønsket seg tilbake til Liverpool, men skal nå spille for Bayern München på lån denne sesongen.

– Det høres litt rart ut, men vi hadde ikke råd

Liverpool avslo muligheten til å hente Coutinho tilbake.

Bare halvannet år etter rekordovergangen fra Liverpool til Barcelona er Philippe Coutinho nå klar for Bayern München på lån.

Bundesliga-mesteren betaler 8,5 millioner euro for låneavtalen, samt hele spillerens lønn, og kan gjøre overgangen permanent for 120 millioner euro etter sesongslutt.

Rask avgjørelse

Liverpool vurderte også mulighetene rundt en Coutinho-retur denne sommeren, men gjorde det raskt klart at de ikke var interessert i tilbudet Barcelona la frem.

– Det høres litt rart ut, men vi hadde ikke råd til det. Vi har allerede brukt pengene som vi fikk for ham, forklarer Jürgen Klopp til Goal.

Ifølge James Pearce i The Athletic ville det nemlig kostet rødtrøyene i overkant av 21 millioner pund å sikre seg Coutinho bare for de ni neste månedene – i form av lønn og lånekompensasjon.

Og klubbledelsen tror ikke brasilianeren ville kommet rett inn på laget igjen, men heller vært i en posisjon hvor han kunne kjempet med andre spillere om plassen.

– Liverpool var førstevalget

«Med summene som er involvert og oppdraget hans om å gjenoppbygge den knuste selvtilliten sin tatt i betraktning, ville ikke det passet noen», skriver Pearce.

Selv ønsket Coutinho å spille på Anfield igjen, ifølge The Athletic. 27-åringens representanter skal ha vært tydelige på at førstevalget var en Liverpool-retur, men totalpakken passet ikke for de røde.

«Å hente tilbake Coutinho ville ikke ha påvirket garderoben negativt», fortsetter Pearce. «Det er ingen sure miner mot ham. De ønsker ham alt godt i Bayern og håper han får karrieren tilbake på rett kjøl.»

– Overgangen er fornuftig for alle parter, forteller Klopp til Goal.

Coutinho har fått tildelt draktnummer 10 i den tyske storklubben.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
15.09.2019 kl 20:05

– Liverpool har en bedre angrepsrekke enn Manchester City

Gary Neville er imponert over Liverpools giftige trio. Robertson mener Bobby er verdensklasse.

+
15.09.2019 kl 17:02

Napoli vant i generalprøven

Slo Sampdoria på hjemmebane.

+
15.09.2019 kl 14:20

– Det er for tidlig å bli stresset over tabellen

Vi har tatt en prat med Tommy Kvarsvik i Manchester Citys norske supporterklubb etter at de lyseblå gikk på en overraskende smell.

+
15.09.2019 kl 13:41

– Vi er fortsatt like gode venner

Sadio Mané har uttalt seg om det som skjedde på Turf Moor.

+