– Det samme ble sagt om Tottenham forrige sesong

Andrew Robertson er ikke bekymret over at Liverpool ikke har signert noen stjernespillere denne sommeren, og drar paralleller til Tottenhams sommer i fjor.

2. aug 2019 kl 00.13 Odd Sindre Tonning

Så langt denne sommeren har Liverpool signert to tenåringer i Sepp van den Berg og Harvey Elliott, men de aller største navnene har uteblitt. Etter en sesongoppkjøring med skuffende resultater har det blitt stilt spørsmål rundt mangelen på de store signeringene i Liverpool denne sommeren, men Andrew Robertson er ikke bekymret over dette.

– Det samme ble sagt om Tottenham forrige sesong, at de ikke kom til å klare seg uten signeringer, men de hadde en veldig suksessfull sesong, sier Robertson til the Mirror.

Har beholdt spillerne

Liverpool har nemlig klart å beholde spillerne på laget som i fjor vant Champions League og kom på andreplass i Premier League etter en rekordsesong. Og der man har mistet en spiller som Daniel Sturridge på topp, har tidligere skadde spillere som Alex Oxlade-Chamberlain og Rhian Brewster steppet inn og er klare for å vise seg frem etter lange skadeopphold.

Og nettopp det at troppen har holdt sammen er noe Robertson peker på som nøkkelen for Liverpool denne sesongen.

– For oss var det viktigste å beholde alle spillerne våre, og det klarte vi å gjøre. Vi har holdt sammen og det er en stor ting.

– Det handler om å holde sammen og bli enda bedre kjent med hverandre. Vi har hatt noen spillere som var i deres første sesong i fjor. Naby Keita og Fabinho sine debutsesonger er over, og de har funnet seg til rette, så jeg er sikker på at de kommer til å gjøre det bedre, og det kommer alle andre til å gjøre også.

I tillegg til at Liverpool har hatt tøffe treningsøkter på samme dag som de har spilt sine treningskamper i sommer, så har også flere nøkkelspillere glimret med sitt fravær. Alisson Becker, Roberto Firmino, Mohamed Salah og Sadio Mané fikk forlenget sine ferier etter landslagsoppdrag i sommer, mens Naby Keita og Xherdan Shaqiri har mistet sesongoppkjøringen på grunn av skader. Fem av disse fikk sine første minutter med fotball denne sesongen mot Lyon på onsdag.

– Det er sesongoppkjøringen. Den handler om å bli klar. Vi har hatt doble treningsøkter før kamper, og beina våre har nok vært litt tunge, sier Robertson på spørsmål om resultatene i årets sesongoppkjøring.

– Vi har også fem-seks spillere som har kommet tilbake og som er utrolig viktige for denne troppen, og det kommer til å utgjøre en stor forskjell. Så denne sesongen er jeg sikker på at kommer til å bli en god en. Nå handler det om å vise det.

HARDE ØKTER:
HARDE ØKTER:  Liverpools spillere har vært gjennom flere harde økter på sine trenigsleirer i USA og Evian.

– Vi er ikke bekymret

Robertson tror heller ikke at bredden i troppen kommer til å være noe problem denne sesongen, der Liverpool skal delta i syv turneringer.

– Dette er en konkurransedyktig tropp. Vi har valgmuligheter i alle lagdeler. Det handler om å trenge dem, vi kommer til å trenge dem denne sesongen, og vi kommer til å bruke dem alle. Vi er ikke bekymret i det hele tatt, sier han.

Den første turneringen Liverpool deltar i denne sesongen er over allerede på søndag, da de møter Manchester City i Community Shield på Wembley.

– Vi kommer til å se fremover. På søndag starter sesongen mot Manchester City, og vi vet hvor hard sesongen kommer til å bli, men det er en vi virkelig ser frem til.

Og innen Premier League blir sparket i gang fredag 9. august vil også Sadio Mané ha kommet tilbake, selv om det ikke er sikkert at han kommer til å spille allerede den kvelden når Liverpool møter Norwich. Men bare det å ha alle spillerne tilbake kommer til å hjelpe for Liverpools spill mener Robertson.

– De tre på topp er store karakterer, ikke bare er de verdensklasse spillere, men de er store karakterer i spillergruppen. Det kommer til å gjøre en stor forskjell å ha dem alle tilbake. Vi kommer til å ønske dem velkommen med åpne armer, og du vil se forskjellen på laget når de er tilbake.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]