– Vi skal fortsette å vinne

Målet for sesongen er klinkende klart fra Jordan Henderson før Community Shield finalen mot Manchester City på søndag.

1. aug 2019 kl 21.28 Odd Sindre Tonning

På søndag blir Liverpools sesong sparket i gang for alvor, når Manchester City er motstander i Community Shield på Wembley. Kaptein Jordan Henderson ser frem til å spille på nasjonalarenaen igjen.

– Jeg tror ikke at jeg noen gang kommer til å bli lei av å spille på Wembley, sier Henderson i et intervju for det offisielle kampdags-programmet.

– Jeg har vært heldig og fått spille der et par ganger for Liverpool, og selvfølgelig for England. Følelsen av å komme dit blir aldri gammel. Det er en stor kamp og en stor anledning.

Tar turneringen seriøst

I oppkjøringen til kampen har Jürgen Klopp blitt spurt om viktigheten av denne finalen, som har omtalt som en litt mer viktig treningskamp. Klopp nektet for at dette bare var en del av sesongoppkjøringen til Liverpool, og Henderson sier at han tar turneringen seriøst.

– Det er første gang jeg spiller i Community Shield, men jeg vet at det er en turnering Liverpool alltid har tatt seriøst, så det bringer et ansvar for dem som får spille til å gjøre alt vi kan for å vinne.

Forrige gang Liverpool fikk delta i Community Shield var tilbake i 2006, etter at de hadde slått West Ham i FA Cup-finalen noen måneder tidligere. Den gangen slo Liverpool Chelsea 2-1 i finalen, etter mål fra John Arne Riise og Peter Crouch. Nå håper Henderson at Liverpool kan vinne Community Shield finalen igjen.

SEIER:
SEIER:  Forrige gang Liverpool spilte i finalen i Community Shield kunne de løfte troféet. Det er målet denne sesongen også.

Bryr seg ikke om motstanderen

Dette blir også sesongens møte mellom de to store lagene fra England forrige sesong. Helt frem til sesongens siste dag var det spenning rundt hvem som fikk løfte Premier League-troféet ved siste pipeblås. Manchester City halte det i land, ett poeng foran Liverpool.

Ettersom Manchester City også vant FA Cupen, fikk Liverpool som laget som kom på andreplass i ligaen, delta i Community Shield, som egentlig er et møte mellom vinnerne av Premier League og FA Cupen.

Men selv om Manchester City snappet gullet fra Liverpool forrige sesong benekter Henderson at han ser på denne kampen som en mulighet for revansje mot de lyseblå.

– Jeg bryr meg ikke om å få en fordel over Manchester City. Vi ønsker å vinne, punktum. Motstanderen er bare relevant fordi for å vinne turneringen, så må vi slå dem. Og det samme gjelder selvfølgelig for Manchester City. Det er vår neste kamp, og derfor også den neste kampen vi kan vinne. Det er vår innstilling. Denne kampen handler ikke om noe annet enn at vi skal gjøre vårt beste for å vinne for våre supportere.

Og på spørsmål om hva som er målsetningene til klubben foran den kommende sesongen er svaret fra lagets kaptein enkelt.

– Vi skal fortsette å vinne, svarer han.

Jeg kommer ikke til å si noe spesifikt, fordi jeg tror ikke det kommer til å hjelpe. Men som jeg har sagt tidligere, vårt mål er å gå inn i hver kamp, i hver turnering, med en vinnermentalitet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]