– Herfra vil det gå raskt

Alissons prognose virker betraktelig bedre enn fryktet.

23. aug 2019 kl 18.56 Marius Rabben

Klubben gikk ikke ut med noen forventet returdato for Alisson Becker etter leggskaden han fikk i Premier League-åpningen, men lokale journalister fikk vite at antakelsen var et skadeopphold på fire til åtte uker.

I dag er det nøyaktig to uker siden Norwich-kampen. Alisson har kastet krykkene, går normalt igjen og trener stadig bedre, avslører Jürgen Klopp.

Ikke med i helga

Selv om manageren hevder at han selv «ikke har spurt» det medisinske teamet om når de forventer å se Brasil-keeperen tilbake, tyder ting på at comebacket nærmer seg med stormskritt.

Men 26-åringen er ikke aktuell mot Arsenal denne helga, fastslår Klopp.

– Ikke så nærme. Ingen har fortalt meg at jeg skal ta ham med i vurderingen til morgendagen.

– Jeg hadde lunsj med ham i dag, så han kan i det minste spise! Han ser veldig bra ut, er i god form, i godt humør, men dette vil ta tid, uten at jeg vet nøyaktig hvor lenge.

– Gir ham tiden han trenger

Møtet med Arsenal er det nest siste før sesongens første landslagspause. Neste helg, også da lørdag kl. 18.30, venter en bortekamp mot Burnley. Første kamp etter oppholdet er mot Newcastle hjemme 14. september.

– Det er ingen dato i hodet mitt, og ingen har fortalt meg noen dato. Det har vi ikke spurt om; vi ønsker bare å gi ham den tiden han trenger. Men det ser bra ut, sier Klopp.

– I begynnelsen gikk han på krykker, noe som er normalt med den skaden han pådro seg. De bruker han ikke lenger, så han går normalt, og han kan trene helt annerledes nå enn for ei uke siden.

– Jeg tror at det vil gå raskt herfra, men hvor raskt vet jeg ikke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]